Babeczki z kokosem
SKŁADNIKI
CIASTO:
- 125 g roztopionego masła klarowanego
- 1 szklanka (80 g) wiórków kokosowych
- pół szklanki mąki migdałowej
- pół łyżeczki proszku do pieczenia
- 5 białek
POLEWA:
- 150 g gorzkiej czekolady
- pół szklanki (125 ml) śmietany kremówki
PRZYGOTOWANIE
- Do miski włóż wszystkie składniki na ciasto (białka mają być nieubite) - zmiksuj tylko do połączenia składników. Można dosłodzić erytrolem
- Nałóż ciasto do przygotowanych foremek na babeczki (wyjdzie ich około 12).
- Piecz w 200 stopniach przez około 12 minut - sprawdź patyczkiem czy jest suchy.
- Gotowe babeczki ostudź.
- Śmietanę kremówkę pogrzej w rondelku, dodaj połamane na kawałki czekolady i mieszaj aż czekolada się rozpuści, a masa nabierze gładkości.
- Lekko ostudź czekoladę, a następnie udekoruj nią babeczki.
12 porcji KCAL 6958 BIAŁKA 96 g TŁUSZCZE 698 g WĘGLOWODANY 109 g
Komentarze
Prześlij komentarz