Keto deser z mascarpone i orzechami
SKŁADNIKI
30 g masła
90 g orzechów włoskich
60 g mąki kokosowej
240 g mascarpone
60 g powideł jabłkowych bez cukru
125 g jogurtu greckiego tłustego
cynamon
ekstrakt waniliowy
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzej piekarnik do 150 stopni
W misce wymieszaj masło, pokruszone orzechy, mąkę i łyżeczkę cynamonu opcjonalnie można dodać słodzik
wysyp wszystko na blachę i piecz około 15 minut
w misce wymieszaj jogurt, mascarpone, wanilię i opcjonalnie stewię. Delikatnie wmieszaj powidła jabłkowe.
Podawaj na przemian wyłożone orzechy i mascarpone
W misce wymieszaj masło, pokruszone orzechy, mąkę i łyżeczkę cynamonu opcjonalnie można dodać słodzik
wysyp wszystko na blachę i piecz około 15 minut
w misce wymieszaj jogurt, mascarpone, wanilię i opcjonalnie stewię. Delikatnie wmieszaj powidła jabłkowe.
Podawaj na przemian wyłożone orzechy i mascarpone
MAKRO
KCAL 2080
BIAŁKO 48,9 g
TŁUSZCZ 187 g
WĘGLOWODANY 47,3 g
Komentarze
Prześlij komentarz