Keto deser z mascarpone i orzechami

SKŁADNIKI

30 g masła 
90 g orzechów włoskich 
60 g mąki kokosowej 
240 g mascarpone
60 g powideł jabłkowych bez cukru 
125 g jogurtu greckiego tłustego
cynamon 
ekstrakt waniliowy 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Nagrzej piekarnik do 150 stopni
W misce wymieszaj masło, pokruszone orzechy, mąkę i łyżeczkę cynamonu opcjonalnie można dodać słodzik
wysyp wszystko na blachę i piecz około 15 minut
w misce wymieszaj jogurt, mascarpone, wanilię i opcjonalnie stewię. Delikatnie wmieszaj powidła jabłkowe.
Podawaj na przemian wyłożone orzechy i mascarpone  

MAKRO

KCAL 2080
BIAŁKO 48,9 g
TŁUSZCZ 187 g
WĘGLOWODANY 47,3 g

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami