keto lody z czekoladą
SKŁADNIKI
4 żółtka
50 g erytrytolu opcjonalnie
600 g śmietany 30 %
łyżeczka ekstraktu waniliowego
100 g czekolady gorzkiej 90 %
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Żółtka, 4 łyżki śmietany, ekstrakt i opcjonalnie erytrytol wstawiamy do kąpieli wodnej i mieszamy do czasu powstania kremu. Wyjmujemy z kąpieli i chwilę jeszcze mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do żółtek dobrze mieszamy.
Kruszymy czekoladę i wrzucamy do kremu. Przelewamy do formy i wstawiamy do zamrażarki
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do żółtek dobrze mieszamy.
Kruszymy czekoladę i wrzucamy do kremu. Przelewamy do formy i wstawiamy do zamrażarki
MAKRO
KCAL 2728
BIAŁKO 44,1 g
TŁUSZCZE 265 g
WĘGLOWODANY 37,7
Komentarze
Prześlij komentarz