keto lody z czekoladą

SKŁADNIKI

4 żółtka 
50 g erytrytolu opcjonalnie
600 g śmietany 30 %
łyżeczka ekstraktu waniliowego 
100 g czekolady gorzkiej 90 %

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Żółtka, 4 łyżki śmietany, ekstrakt i opcjonalnie erytrytol wstawiamy do kąpieli wodnej i mieszamy do czasu powstania kremu. Wyjmujemy z kąpieli i chwilę jeszcze mieszamy.
Białka ubijamy na sztywną pianę i dodajemy do żółtek dobrze mieszamy.
Kruszymy czekoladę i wrzucamy do kremu. Przelewamy do formy i wstawiamy do zamrażarki

MAKRO 

KCAL 2728
BIAŁKO  44,1 g
TŁUSZCZE  265 g
WĘGLOWODANY  37,7

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami