keto pizza śniadaniowa
SKŁADNIKI na 6 porcji
10 jajek
250 g kiełbasy podwawelskiej
120 g salami wieprzowe
200 g sera gouda
200 g sera parmesan
200 g śmietany 30 %
200 g mleka migdałowego
500 g pieczarek
1 cukinia
sól
pieprz
suszone oregano
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
Kiełbasę kroimy i podsmażamy na łyżce smalcu. Zdejmujemy z patelni
Na patelnię dodajemy 2 łyżki smalcu i wrzucamy pokrojone pieczarki smażymy aż wyparuje z nich połowa wody.
Wrzucamy pokrojoną cukinię i doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Dusimy aż zmięknie cukinia.
Sery ścieramy na drobnej tarce i mieszamy, dzielimy na trzy porcję jedną mieszamy z kiełbasą, drugą z cukinią i pieczarkami.
W naczyniu żaroodpornym układamy kiełbasę z serem posypujemy połową pokrojonej chilli i układamy plasterki salami.
Na wędlinę kładziemy mieszankę cukini, pieczarek i sera.
Jajka mieszamy z śmietaną i mlekiem doprawiamy solą i pieprzem.
Wylewamy na wierzch i posypujemy resztą chilli i serem
Zapiekamy 40 minut
Kiełbasę kroimy i podsmażamy na łyżce smalcu. Zdejmujemy z patelni
Na patelnię dodajemy 2 łyżki smalcu i wrzucamy pokrojone pieczarki smażymy aż wyparuje z nich połowa wody.
Wrzucamy pokrojoną cukinię i doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Dusimy aż zmięknie cukinia.
Sery ścieramy na drobnej tarce i mieszamy, dzielimy na trzy porcję jedną mieszamy z kiełbasą, drugą z cukinią i pieczarkami.
W naczyniu żaroodpornym układamy kiełbasę z serem posypujemy połową pokrojonej chilli i układamy plasterki salami.
Na wędlinę kładziemy mieszankę cukini, pieczarek i sera.
Jajka mieszamy z śmietaną i mlekiem doprawiamy solą i pieprzem.
Wylewamy na wierzch i posypujemy resztą chilli i serem
Zapiekamy 40 minut
MAKRO
KCAL 4515
BIAŁKO 289 g
TŁUSZCZ 353 g
WĘGLOWODANY 44 g
#keto #ketodieta #lowcarb #ketośniadanie #ketoza #dietaketogeniczna
Komentarze
Prześlij komentarz