keto pizza śniadaniowa


SKŁADNIKI na 6 porcji 

10 jajek
250 g kiełbasy podwawelskiej
120 g salami wieprzowe 
200 g sera gouda 
200 g sera parmesan 
200 g śmietany 30 %
200 g mleka migdałowego 
500 g pieczarek 
1 cukinia 
sól
pieprz 
suszone oregano 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
Kiełbasę kroimy i podsmażamy na łyżce smalcu. Zdejmujemy z patelni
Na patelnię dodajemy 2 łyżki smalcu i wrzucamy pokrojone pieczarki smażymy aż wyparuje z nich połowa wody.
Wrzucamy pokrojoną cukinię i doprawiamy solą, pieprzem i oregano. Dusimy aż zmięknie cukinia.
Sery ścieramy na drobnej tarce i mieszamy, dzielimy na trzy porcję jedną mieszamy z kiełbasą, drugą z cukinią i pieczarkami.
W naczyniu żaroodpornym układamy kiełbasę z serem posypujemy połową pokrojonej chilli i układamy plasterki salami.
Na wędlinę kładziemy mieszankę cukini, pieczarek i sera.
Jajka mieszamy z śmietaną i mlekiem doprawiamy solą i pieprzem.
Wylewamy na wierzch i posypujemy resztą chilli i serem
Zapiekamy 40 minut 

MAKRO 

KCAL  4515
BIAŁKO  289 g
TŁUSZCZ  353 g 
WĘGLOWODANY 44 g 




#keto #ketodieta  #lowcarb #ketośniadanie #ketoza #dietaketogeniczna 


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami