keto pomidorowa z kiszoną kapustą

SKŁADNIKI na 6 porcji 

1 litr keto rosołu
500 g kiszonej kapusty
1 cebula
700 ml passaty pomidorowej 
100 g oliwy z oliwek 
30 g oleju kokosowego 
500 g golonki z rosołu
200 g śmietany 30%
sól
pieprz


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Kapustę wyciskamy i szatkujemy razem z cebulą.
Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy najpierw cebulę po paru minutach dodajemy kapustę.
Smażymy 10 minut i wlewamy passate pomidorową i przyprawiamy
Zalewamy wszystko rosołem z golonką i olejem kokosowym.
Gotujemy 20 minut po czym wlewamy śmietanę 

MAKRO 

KCAL  3617
BIALKO  178 g 
TŁUSZCZ  280 g
WĘGLOWODANY  66,7

zdjęcie zrobione przez koleżankę jej profil na Instagramie @kashmir_foto

#keto #ketodieta #ketoprzepisy #ketozupa #ketoobiad #ketoodchudzanie #dietaketogeniczna 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami