keto udka po indyjsku
SKŁADNIKI na 3 porcje
3 kurze udka
200 g śmietany 30%
50 g smalcu
100 g koncentratu pomidorowego
puszka pomidorów
100 g cebuli
2 ząbki czosnku
250 ml wody
kostka rosołowa
15 g świeżego imbiru
curry
chilli
cynamon
sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Na maśle zarumieniamy pokrojoną cebulę, czosnek i starty imbir. Doprawiamy curry, cynamonem i chilli.
Dodajemy koncentrat, pomidory, śmietanę, wodę i kostkę rosołową. Gotujemy 5 minut
Dodajemy udka i dusimy około 80 minut
Dodajemy koncentrat, pomidory, śmietanę, wodę i kostkę rosołową. Gotujemy 5 minut
Dodajemy udka i dusimy około 80 minut
MAKRO
KCAL 1980
BIAŁKO 93 g
TŁUSZCZ 164 g
WĘGLOWODANY 42,3 g
Komentarze
Prześlij komentarz