keto udka po indyjsku

SKŁADNIKI na 3 porcje 

3 kurze udka 
200 g śmietany 30%
50 g smalcu 
100 g koncentratu pomidorowego 
puszka pomidorów 
100 g cebuli
2 ząbki czosnku 
250 ml wody
kostka rosołowa 
15 g świeżego imbiru
curry
chilli 
cynamon 
sól 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Na maśle zarumieniamy pokrojoną cebulę, czosnek i starty imbir. Doprawiamy curry, cynamonem i chilli.
Dodajemy koncentrat, pomidory, śmietanę, wodę i kostkę rosołową. Gotujemy 5 minut
Dodajemy udka i dusimy około 80 minut 

MAKRO 

KCAL  1980
BIAŁKO  93 g
TŁUSZCZ  164 g 
WĘGLOWODANY  42,3 g 


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto pierogi z kapusta i grzybami

Keto CHLEB