Keto bomba tłuszczowa z awokado
SKŁADNIKI
60 g gorzkiej czekolady 90 %
50 g oleju kokosowego
100 g orzechów makadamia
1 awokado hass
4 zółtka
50 g masła
30 g oleju mct
ekstrakt waniliowy
sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
W garnku w kąpieli wodnej mieszamy czekoladę, orzechy, olej kokosowy, masło, ekstrakt, sól, opcjonalnie półtorej łyżeczki słodzika. Podgrzewamy i rozpuszczamy.
Wszystko przelewamy do blendera i miksujemy żeby dobrze zmielić orzechy.
Dodajemy żółtka, awokado i olej mct. Ponownie miksujemy do uzyskania gęstej masy.
Wszystko przelewamy do blendera i miksujemy żeby dobrze zmielić orzechy.
Dodajemy żółtka, awokado i olej mct. Ponownie miksujemy do uzyskania gęstej masy.
Masę wykładamy do formy i wkładamy do zamrażarki.
MAKRO
KCAL 2754
BIAŁKO 37,2 g
TŁUSZCZ 277 g
WĘGLOWODANY 31,9 g
Komentarze
Prześlij komentarz