Keto bomba tłuszczowa z awokado

SKŁADNIKI

60 g gorzkiej czekolady 90 %
50 g oleju kokosowego
100 g orzechów makadamia
1 awokado hass
4 zółtka
50 g masła
30 g oleju mct
ekstrakt waniliowy 
sól

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

W garnku w kąpieli wodnej mieszamy czekoladę, orzechy, olej kokosowy, masło, ekstrakt, sól, opcjonalnie półtorej łyżeczki słodzika. Podgrzewamy i rozpuszczamy.
Wszystko przelewamy do blendera i miksujemy żeby dobrze zmielić orzechy.
Dodajemy żółtka, awokado i olej mct. Ponownie miksujemy do uzyskania gęstej masy.
Masę wykładamy do formy i wkładamy do zamrażarki.

MAKRO 

KCAL 2754
BIAŁKO  37,2 g
TŁUSZCZ  277 g
WĘGLOWODANY 31,9 g





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami