keto zupa pomidorowa z mascarpone
SKŁADNIKI
2 litry rosołu przepis tutaj https://ketoaktywny.blogspot.com/2019/09/keto-roso.html
1 puszka pomidorów
100 g suszonych pomodorów
1 por
1 cebula
100 g smalcu
250 g mascarpone
2 ząbki czosnku
bazyli
oregano
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzewamy smalec na patelni.
Dodajemy pokrojonego pora. cebulę i czosnek. Smażymy około 5 minut.
Dodajemy suszone pomidory i smażymy dalsze 5 minut.
Na koniec wrzucamy pomidory z puszki i dalej smażymy 5 minut
Wszystko dodajemy do rosołu i gotujemy 15 minut.
Po gotowaniu lekko studzimy i blendujemy.
Dodajemy mascarpone i doprawiamy, zagotowujemy i mieszamy do czasu roztopienia sera.
Dodajemy pokrojonego pora. cebulę i czosnek. Smażymy około 5 minut.
Dodajemy suszone pomidory i smażymy dalsze 5 minut.
Na koniec wrzucamy pomidory z puszki i dalej smażymy 5 minut
Wszystko dodajemy do rosołu i gotujemy 15 minut.
Po gotowaniu lekko studzimy i blendujemy.
Dodajemy mascarpone i doprawiamy, zagotowujemy i mieszamy do czasu roztopienia sera.
MAKRO tak na oko ciężko rosół wyliczyć a na pewno jest tłustszy niż policzyłem
KCAL 3258
BIAŁKO 134 g
TŁUSZCZ 269 g
WĘGLOWODANY 96 g
Komentarze
Prześlij komentarz