Keto placki z karmelizowanym jabłkiem
SKŁADNIKI na 3 porcje
Jabłko
50 g orzechów włoskich
50 g mąki migdałowej
50 g maki kokosowej
50 g ziaren słonecznika
150 g masła
5 jajek
100 g mleka migdałowego
2 łyżeczki proszku do pieczenia
cynamon
gałka muszkatałowa
sól
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jabłko kroimy w kostkę. Rozgrzewamy 50 g masła na patelni i dodajemy jabłko, doprawiamy cynamonem, gałką i solą. Smażymy do zarumienienia.
Słonecznik mielimy i mieszamy z wszystkimi suchymi składnikami. Dodajemy jajka, mleko i roztopione 50 g masła oraz połowę usmażonych jabłek. Opcjonalnie słodzik
Smażymy placki na maśle robimy małe placuszki łatwiej przerzucić.
Słonecznik mielimy i mieszamy z wszystkimi suchymi składnikami. Dodajemy jajka, mleko i roztopione 50 g masła oraz połowę usmażonych jabłek. Opcjonalnie słodzik
Smażymy placki na maśle robimy małe placuszki łatwiej przerzucić.
MAKRO
KCAL 2711
BIAŁKO 79 g
WĘGLOWODANY 60 g
TŁUSZCZE 242 g
Komentarze
Prześlij komentarz