Keto zielony omlet

SKŁADNIKI na 3 porcje

100 g szpinaku
100 g sera cheddar 
200 g śmietanki 30%
sól
pieprz
7 jajek 
40 g masła klarowanego
250 g sera feta
150 g wędzonej makreli

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Szpinak, starty cheddar i śmietanę dodajemy do blendera. Miksujemy do momentu uzyskania jednolitej masy. Przyprawiamy i dodajemy jajka, mieszamy do połączenia.
Smażymy na maśle jak zaczyna się ścinać dodajemy makrelę i fetę, przykrywamy i dusimy 2 minuty 

MAKRO 

KCAL 2889
BIAŁKO  151 g
TŁUSZCZ  244 g
WĘGLOWODANY  26 g   


#keto #ketoza #ketośniadanie #dietaketogeniczna 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami