Keto idealne śniadanie

SKŁADNIKI na 3 porcje 

300 g kalafiora 
300 g szpinaku 
30 g masła 
30 g oleju kokosowego 
200 g kiełbasy 
6 jajek 
cebula 
2 ząbki czosnku 
200 g śmietany 30 %
sól 
pieprz 
kminek 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Kalafiora ścieramy na grubych oczkach.
Kiełbasę podsmażamy na jednej łyżce masła. Zdejmujemy z patelni.
Wrzucamy resztę masła  i dodajemy pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek. Smażymy do zeszklenia
Dodajemy szpinak, przyprawiamy i mieszamy. Wrzucamy kalafiora, śmietanę i dusimy 5 minut po tym czasie zdejmujemy pokrywkę dodajemy kiełbasę i gotujemy dalsze 5 minut.
Jajka sadzone smażymy na oleju, podajemy położone na kalafiorze  

MAKRO 

KCAL  2188
BIAŁKO  106 g 
TŁUSZCZE  178  g
WĘGLOWODANY  42  g

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami