Keto idealne śniadanie
SKŁADNIKI na 3 porcje
300 g kalafiora
300 g szpinaku
30 g masła
30 g oleju kokosowego
200 g kiełbasy
6 jajek
cebula
2 ząbki czosnku
200 g śmietany 30 %
sól
pieprz
kminek
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kalafiora ścieramy na grubych oczkach.
Kiełbasę podsmażamy na jednej łyżce masła. Zdejmujemy z patelni.
Wrzucamy resztę masła i dodajemy pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek. Smażymy do zeszklenia
Dodajemy szpinak, przyprawiamy i mieszamy. Wrzucamy kalafiora, śmietanę i dusimy 5 minut po tym czasie zdejmujemy pokrywkę dodajemy kiełbasę i gotujemy dalsze 5 minut.
Jajka sadzone smażymy na oleju, podajemy położone na kalafiorze
Kiełbasę podsmażamy na jednej łyżce masła. Zdejmujemy z patelni.
Wrzucamy resztę masła i dodajemy pokrojoną cebulę i przeciśnięty czosnek. Smażymy do zeszklenia
Dodajemy szpinak, przyprawiamy i mieszamy. Wrzucamy kalafiora, śmietanę i dusimy 5 minut po tym czasie zdejmujemy pokrywkę dodajemy kiełbasę i gotujemy dalsze 5 minut.
Jajka sadzone smażymy na oleju, podajemy położone na kalafiorze
MAKRO
KCAL 2188
BIAŁKO 106 g
TŁUSZCZE 178 g
WĘGLOWODANY 42 g
Komentarze
Prześlij komentarz