Keto gofry z boczkiem
SKŁADNIKI
5 jajek bio
35 g siemię lniane
60 g sera cheddar
90 g sera gouda
30 g mąki kokosowej
300 g boczku wędzonego
100 g mascarpone
oregano
bazylia
czosnek w proszku
sól
pieprz
łyżeczka proszku do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Boczek pokrojony w plasterki podsmażamy na suchej patelni z obu stron.
Jajka mieszamy z mascarpone
Dodajemy starte sery, siemie, proszek do pieczenia i przyprawy dobrze mieszamy
Ciasto wlewamy porcjami do gofrownicy a na wierzch kładziemy plasterek boczku i pieczemy
Jajka mieszamy z mascarpone
Dodajemy starte sery, siemie, proszek do pieczenia i przyprawy dobrze mieszamy
Ciasto wlewamy porcjami do gofrownicy a na wierzch kładziemy plasterek boczku i pieczemy
MAKRO
KCAL 2847
BIAŁKO 128 g
TŁUSZCZ 242 g
WĘGLOWODANY 32 g
Komentarze
Prześlij komentarz