Keto brukselka z orzechami
Na razie mamy okres bez naszych warzyw sezonowych więc najczęściej jadam mrożone czyli brukselka, fasolka szparagowa, kalafior i brokuły. Polecam ten przepis jest on trochę inny niż zwykle, brak w nim mięsa więc zasmakują w nim weganie, wegetarianie i wszyscy niejedzący mięcha. Mamy tutaj orzechy, nasiona słonecznika i pestki dyni. Istna mieszanka smaków i aromatów pobudzi każde kubki smakowe.
SKŁADNIKI
250 g brukselki mrożonej, ugotowanej.
10 g oliwy z oliwek
30 g orzechów włoskich
15 g nasion słonecznika
15 g pestek dyni
kminek
sól
50 g oliwy z oliwek
2 łyżki soku z cytryny
sól
pieprz
łyżka sosu chilli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zbierz i przygotuj wszystkie składniki.
Na patelni rozgrzej na małym ogniu 10 g oliwy i pastę chili.
Dodaj orzechy na gorącą i dobrze wymieszaj.
Dodaj pestki dyni i słonecznika. Dopraw kminkiem i solą. Smaż przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając, aż orzechy i nasiona będą lekko uprażone i aromatyczne.
Opłucz brukselkę i pokrój dodaj do orzechów i podsmaż.
Przygotuj dressing cytrynowy, łącząc oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Wlej to na brukselkę do miski i pozostaw na 10 minut.
MAKRO
KCAL 1047
BIAŁKO 26 g
TŁUSZCZ 94.8 g
WĘGLOWODANY 23.5 g
Jak chcesz tak jeść i chudnąć a nie masz pomysłu na codzienne wymyślanie posiłków lub po prostu wolisz żeby ułożył Ci plan specjalista który w ketozie jest oo 2018 r i zajmuje się odchudzaniem od 2005 r to wejdź na ketokalkulator
#keto #ketoza #wegetarianizm #weganizm #ketowege #ketoprzepisy #ketokuchnia
Komentarze
Prześlij komentarz