Keto brukselka z orzechami

 

Na razie mamy okres bez naszych warzyw sezonowych więc najczęściej jadam mrożone czyli brukselka, fasolka szparagowa, kalafior i brokuły. Polecam ten przepis jest on trochę inny niż zwykle, brak w nim mięsa więc zasmakują w nim weganie, wegetarianie i wszyscy niejedzący mięcha. Mamy tutaj orzechy, nasiona słonecznika i pestki dyni. Istna mieszanka smaków i aromatów pobudzi każde kubki smakowe. 

SKŁADNIKI 

250 g brukselki mrożonej, ugotowanej.

10 g oliwy z oliwek 

30 g orzechów włoskich 

15 g nasion słonecznika 

15 g pestek dyni 

kminek

sól 

50 g oliwy z oliwek 

2 łyżki soku z cytryny 

sól 

pieprz 

łyżka sosu chilli 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Zbierz i przygotuj wszystkie składniki.
Na patelni rozgrzej na małym ogniu 10 g oliwy i pastę chili.
Dodaj orzechy na gorącą i dobrze wymieszaj.
Dodaj pestki dyni i słonecznika. Dopraw kminkiem i solą. Smaż przez kilka minut, od czasu do czasu mieszając, aż orzechy i nasiona będą lekko uprażone i aromatyczne.
Opłucz brukselkę i pokrój dodaj do orzechów i podsmaż.
Przygotuj dressing cytrynowy, łącząc oliwę z oliwek, sok z cytryny oraz sól i pieprz do smaku. Wlej to na brukselkę do miski i pozostaw na 10 minut.

MAKRO 

KCAL 1047

BIAŁKO 26 g

TŁUSZCZ 94.8 g

WĘGLOWODANY 23.5 g

Jak chcesz tak jeść i chudnąć a nie masz pomysłu na codzienne wymyślanie posiłków lub po prostu wolisz żeby ułożył Ci plan specjalista który w ketozie jest oo 2018 r i zajmuje się odchudzaniem od 2005 r to wejdź na ketokalkulator  

#keto #ketoza #wegetarianizm #weganizm #ketowege #ketoprzepisy #ketokuchnia


Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami