Keto biszkopt z mascarpone i spirytusem
Biszkopt z kremem z mascarpone wszystko nasączone alkoholem. W końcu przejście na keto nie oznacza abstynencji od napojów wyskokowych. Zawsze świętej pamięci moja kochana Babcia robiła tort mocno nasączony i był cudowny. Moje ciasto nie jest tak dobre i pewnie nigdy nie zbliżę się do perfekcji jednak uważam że jest jednym z najlepszych przepisów jakie robiłem. Smaczne i do tego rozluźnia 😀
SKŁADNIKI na 10 porcji
6 jajek
40 g mąki kokosowej
40 g oleju kokosowego
łyżeczka proszku do pieczenia
60 g erytrytolu
100 g napoju migdałowego
60 g kawy parzonej
60 spirytusu
500 g mascarpone
200 g śmietany 30 %
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Białka ubijamy z 3 łyżkami erytrytolu. Dodajemy żółtka, delikatnie mieszamy. wsypujemy proszek do pieczenia i 100 ml mleka migdałowego. Mieszamy i wlewamy do tortownicy. Pieczemy w 200 stopniach 25 minut. Mieszamy kawę, spirytus 30 ml, olej kokosowy i polewamy upieczony biszkopt. Zostawiamy do aż dobrze nasiąknie.
Mascarpone mieszamy z erytrytolem, spirytusem i śmietaną. Krem wykładamy na biszkopt i posypujemy mielona kawą. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin i podjemy.
Mascarpone mieszamy z erytrytolem, spirytusem i śmietaną. Krem wykładamy na biszkopt i posypujemy mielona kawą. Wstawiamy do lodówki na kilka godzin i podjemy.
MAKRO na porcję
KCAL 353
BIAŁKO 7,92 g
TŁUSZCZ 34,1 g
WĘGLOWODANY 2,87 g
Komentarze
Prześlij komentarz