Keto Lasagne
Nisko węglowodanowa lasagnia, czy to nie jest wspaniałe można jeść takie wspaniałe dania a dupa nierośnie. Zawsze o tym marzyłem. Lasagnia to jedno z ulubionych moich dań i dlatego jest to już druga odsłona tego dania na tym blogu.Mało produktów, mało pracy a satysfakcja i smak zostaną z Tobą na długo.
Dzięki temu przepisowi lasagnia już nigdy nie będzie trudnym danie do zrobienia a co najlepsze nie musisz truć się makaronami.
SKŁADNIKI na sześć porcji
1 kg mięsa mielonego
dwa opakowania ricotty
dwie kule mozzarelli
150 g sera gouda
100 g smalcu
400 g passaty pomidorowej
3 jajka
3 ząbki czosnku
cebula
sól
pieprz
oregano
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
Na patelni rozgrzej smalec, dodaj mięso i podsmażaj kilka minut.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano
Wyciśnij do niego czosnek i dodaj pokrojoną cebulę.
Smaż 5 minut, wlej passatę i gotuj dalsze 5 minut
Jajka wymieszaj z ricottą i startym serem gouda, dopraw solą i pieprzem
Mieszanką jaj i sera wyłóż dno naczynia żaroodpornego. Połóż na nie mięso a na sam wierzch wyłóż mozzarellę.
Wstaw do piekarnika i piecz 15 minut.
Na patelni rozgrzej smalec, dodaj mięso i podsmażaj kilka minut.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano
Wyciśnij do niego czosnek i dodaj pokrojoną cebulę.
Smaż 5 minut, wlej passatę i gotuj dalsze 5 minut
Jajka wymieszaj z ricottą i startym serem gouda, dopraw solą i pieprzem
Mieszanką jaj i sera wyłóż dno naczynia żaroodpornego. Połóż na nie mięso a na sam wierzch wyłóż mozzarellę.
Wstaw do piekarnika i piecz 15 minut.
MAKRO na jedną porcję
KCAL 958
BIAŁKO 60,9 g
TŁUSZCZ 71,5 g
WĘGLOWODANY 20,5 g
Komentarze
Prześlij komentarz