Keto Lasagne



Nisko węglowodanowa lasagnia, czy to nie jest wspaniałe można jeść takie wspaniałe dania a dupa nierośnie. Zawsze o tym marzyłem. Lasagnia to jedno z ulubionych moich dań i dlatego jest to już druga odsłona tego dania na tym blogu.Mało produktów, mało pracy a satysfakcja i smak zostaną z Tobą na długo.
Dzięki temu przepisowi lasagnia już nigdy nie będzie trudnym danie do zrobienia a co najlepsze nie musisz truć się makaronami.   

SKŁADNIKI na sześć porcji

1 kg mięsa mielonego
dwa opakowania ricotty
dwie kule mozzarelli 
150 g sera gouda 
100 g smalcu
400 g passaty pomidorowej 
3 jajka 
3 ząbki czosnku 
cebula
sól 
pieprz
oregano 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
Na  patelni rozgrzej smalec, dodaj mięso i podsmażaj kilka minut.
Dopraw do smaku solą, pieprzem i oregano
Wyciśnij do niego czosnek i dodaj pokrojoną cebulę.
Smaż 5 minut, wlej passatę i gotuj dalsze 5 minut
Jajka wymieszaj z ricottą i startym serem gouda, dopraw solą i pieprzem
Mieszanką jaj i sera wyłóż dno naczynia żaroodpornego. Połóż na nie mięso a na sam wierzch wyłóż mozzarellę.
Wstaw do piekarnika i piecz 15 minut.  


MAKRO na jedną porcję 

KCAL 958
BIAŁKO 60,9 g 
TŁUSZCZ 71,5 g
WĘGLOWODANY 20,5 g 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami