Keto polędwiczki z pieczarkami

 

Jak widać ostatnio polędwiczki u mnie są jednym z częstszych mięs jakie jadam. Po prostu je uwielbiam za ich delikatność a do tych dodatkiem są pieczarki na dużej ilości masła i w połączeniu z surówką z kapusty pekińskiej wyszło danie które będzie wracać często na stół. 

 

SKŁADNIKI 

250 g polędwiczki wieprzowej 

250 g pieczarek 

50 g cebuli 

50 g masła 

20 g śmietany 30 %

20 g oliwy z oliwek 

koper

zioła prowansalskie

czarny pieprz 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Polędwiczki kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy, obsypujemy z obu stron przyprawami. Na patelni rozgrzewamy oliwę i je przyrumieniamy.
W rondelku rozpuszczamy masło, podduszamy poszatkowaną cebulę oraz koperek, dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki. Gotujemy chwilę na wolnym ogniu, w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Następnie dodajemy wcześniej przygotowane mięso i śmietanę. Dusimy przez chwilę na wolnym ogniu.


MAKRO 

KCAL 984

BIAŁKO 65,7 g

TŁUSZCZ 74,6 g 

WĘGLOWODANY 14,3 g

 

SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ 

 

 SKŁADNIKI 

150 g kapusty pekińskiej 

10 g soja kiełki 

40 g ananasa

50 g majonezu

sól 

pieprz

sok z cytryny 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Mieszamy wszystkie składniki 

 

MAKRO

KCAL 407

BIAŁKO 3,99 g 

TŁUSZCZ 39,1 g 

WĘGLOWODANY 14,3 g  




#polędwiczkiwieprzowe #ketoobiad #obiadlowcarb #zdrowetłuszcze #dietaketogeniczna

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Czy picie alkoholu pogłębia ketozę ?

Keto deser z mascarpone i orzechami

Keto pierogi z kapusta i grzybami