Keto polędwiczki z pieczarkami
Jak widać ostatnio polędwiczki u mnie są jednym z częstszych mięs jakie jadam. Po prostu je uwielbiam za ich delikatność a do tych dodatkiem są pieczarki na dużej ilości masła i w połączeniu z surówką z kapusty pekińskiej wyszło danie które będzie wracać często na stół.
SKŁADNIKI
250 g polędwiczki wieprzowej
250 g pieczarek
50 g cebuli
50 g masła
20 g śmietany 30 %
20 g oliwy z oliwek
koper
zioła prowansalskie
czarny pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Polędwiczki kroimy w plastry, delikatnie rozbijamy, obsypujemy z obu stron przyprawami. Na patelni rozgrzewamy oliwę i je przyrumieniamy.
W rondelku rozpuszczamy masło, podduszamy poszatkowaną cebulę oraz koperek, dodajemy pokrojone na plasterki pieczarki. Gotujemy chwilę na wolnym ogniu, w razie potrzeby podlewamy odrobiną wody. Następnie dodajemy wcześniej przygotowane mięso i śmietanę. Dusimy przez chwilę na wolnym ogniu.
MAKRO
KCAL 984
BIAŁKO 65,7 g
TŁUSZCZ 74,6 g
WĘGLOWODANY 14,3 g
SURÓWKA Z KAPUSTY PEKIŃSKIEJ
SKŁADNIKI
150 g kapusty pekińskiej
10 g soja kiełki
40 g ananasa
50 g majonezu
sól
pieprz
sok z cytryny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mieszamy wszystkie składniki
MAKRO
KCAL 407
BIAŁKO 3,99 g
TŁUSZCZ 39,1 g
WĘGLOWODANY 14,3 g
#polędwiczkiwieprzowe #ketoobiad #obiadlowcarb #zdrowetłuszcze #dietaketogeniczna
Komentarze
Prześlij komentarz