Keto polędwiczki z surówką
Polędwiczki wieprzowe uwielbiam ich delikatność i smak. Tutaj zrobione w orzechowo pikantnej zalewie, palce lizać. Do tego surówka, oczywiście będą zaraz krzyki że to nie keto bo jabłka, bo marchew. Ja jednak uważam że keto to zdrowy styl życia przy którym jemy wszystko co daje natura tylko musi to być robione z głową.
SKŁADNIKI
200 g polędwiczki wieprzowej
15 g masła orzechowego
1 ząbek czosnku
sól
pieprz
pół łyżeczki miodu
łyżka soku z cytryny
15 g oliwy z oliwek
1/4 papryczki chilli
natka pietruszki
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mieszamy wszystkie składniki i tak marynujemy mięso przez 30 minut.
Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni termoobieg i pieczemy mięso przez 10 minut.
Po tym czasie wyjmujemy je z piekarnika i odstawiamy na 6 minut a piekarnik nahrzewamy do 250 stopni.
Po raz drugi wstawiamy polędwiczki na kolejne 10 minut
SKŁADNIKI na surówkę
80 g kapusty białej
25 g marchwi
pół jabłka
15 g cebuli
15 oliwy z oliwek
sól
sok z cytryny
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kapustę szatkujemy, solimy i dociskamy tak trzymamy 2 h
Po tym czasie odciskamy z soku i mieszamy wszystkie składniki
MAKRO na całość
KCAL 893
BIAŁKO 53,6 g
TŁUSZCZ 66,9 g
WĘGLOWODANY 18,6 g
Komentarze
Prześlij komentarz