Keto polędwiczki z surówką

 

Polędwiczki wieprzowe uwielbiam ich delikatność i smak. Tutaj zrobione w orzechowo pikantnej zalewie, palce lizać. Do tego surówka, oczywiście będą zaraz krzyki że to nie keto bo jabłka, bo marchew. Ja jednak uważam że keto to zdrowy styl życia przy którym jemy wszystko co daje natura tylko musi to być robione z głową.

SKŁADNIKI

200 g polędwiczki wieprzowej 

15 g masła orzechowego 

1 ząbek czosnku

sól 

pieprz 

pół łyżeczki miodu 

łyżka soku z cytryny 

15 g oliwy z oliwek 

1/4 papryczki chilli

natka pietruszki 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Mieszamy wszystkie składniki i tak marynujemy mięso przez 30 minut.

Rozgrzewamy piekarnik do 200 stopni termoobieg i pieczemy mięso przez 10 minut.

Po tym czasie wyjmujemy je z piekarnika i odstawiamy na 6 minut a piekarnik nahrzewamy do 250 stopni. 

Po raz drugi wstawiamy polędwiczki na kolejne 10 minut 

 

SKŁADNIKI na surówkę 

80 g kapusty białej 

25 g marchwi

pół jabłka 

15 g cebuli

15 oliwy z oliwek 

sól 

sok z cytryny 

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA  

Kapustę szatkujemy, solimy i dociskamy tak trzymamy 2 h 

Po tym czasie odciskamy z soku i mieszamy wszystkie składniki 


MAKRO na całość 

KCAL 893

BIAŁKO 53,6 g

TŁUSZCZ 66,9 g

WĘGLOWODANY 18,6 g

 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Czy picie alkoholu pogłębia ketozę ?

Keto deser z mascarpone i orzechami

Keto pierogi z kapusta i grzybami