Keto karczek w panierce z fasolką szparagową w sosie pomidorowym
Ostatnio dość mocno kombinuję z karczkiem, uwielbiam to mięso jest idealne do diety ketogenicznej. Ostatnio był w cudownym sosie a dzisiaj jest w keto panierce z dodatkiem fasolki i sosu pomidorowego. Kotlety z dodatkiem szynki która nadaje im dodatkowego smaku a w połączeniu z panierką to petarda.
SKŁADNIKI
1 kg karczku
150 g szynki szwarcwaldzkiej
150 g sera gouda
50 g mąki kokosowej
3 jajka
puszka pomidorów
150 g smalcu
500 g fasolki szparagowej zielonej
3 ząbki
100 g masła
bazylia świeża
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kroimy karczek na 8 kotletów. Doprawiamy solom i pieprzem. Na każdy kotlet kładziemy plaster szynki i rozbijamy tak samo z drugiej strony. Ser ścieramy na drobnej tartce i mieszamy z jajkami. Kotlety obtaczamy w mące a następnie w mieszance serowej i smażymy na smalcu z każdej strony.
Fasolkę gotujemy. Pomidory wlewamy do garnka, dodajemy do nich czosnek, bazylie i masło. Chwilę gotujemy i dodajemy ugotowaną fasolkę, mieszamy i podajemy.
Fasolkę gotujemy. Pomidory wlewamy do garnka, dodajemy do nich czosnek, bazylie i masło. Chwilę gotujemy i dodajemy ugotowaną fasolkę, mieszamy i podajemy.
MAKRO
KCAL 682
BIAŁKO 37,1 g
TŁUSZCZ 55 g
WĘGLOWODANY 6,45 g
Komentarze
Prześlij komentarz