KETO pierś z kurczaka nadziewana pieczarkami
Piersi z kurczaka to idealny posiłek po treningowy z dużą ilością białka. Bo po co pić różnego rodzaju produkty białkowe jak można zjeść odpowiednią porcie mięsa i odpowiednią ilością tłuszczu. Jak wiadomo te dwa makro składniki są najważniejsze w budowie masy mięśniowej. Dzięki nim w ketozie mamy pięknie rozbudowane i wyrzeźbione ciało. Ja jestem dopiero od 10.2018 r w ketozie i przybyło mi 8 kg mięśni przy 9 procentach tłuszczu i to wszystko dzięki takiemu jedzeniu.
Składniki na 3 porcje
- 3 piersi z kurczaka
- 300 pieczarek
- 150 g sera gorgonzola
- jedna cebula
- pęczek natki
- 2 ząbki czosnku
- przyprawy: pieprz
- 100 g masła
Sałatka
- opakowanie rukoli
- 250g pomidorków koktajlowych
- 1 szalotka
- 1 ząbek czosnku
- 100 ml oliwy z oliwek
- sok z połowy cytryny
- przyprawy: pieprz czarny
- Przygotowanie :
- Piersi umyć i wyciąć kieszonki. Pieczarki, cebule,masło, natkę i 2ząbki czosnku drobno pokroić i wymieszać dodać pokruszony ser i przyprawić. Farszem napełnić kieszenie zrobione w kurczaku włożyć je do naczynia żaroodpornego dodać resztę farszu i wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 C na 50 min
- Sałatka :
- Połowę rukoli wymieszać z oliwą i
czosnkiem zmiksować na gładką masę. Pomidorki pokroić na ćwiartki
połączyć z resztą rukoli i drobno posiekaną szarlotką. Wymieszać z
zmiksowaną rukolą polać sokiem z cytryny i doprawić
- MAKRO na jedną porcję
- KCAL 1054
- BIAŁKO 62,7 g
- TŁUSZCZ 81,1 g
- WĘGLOWODANY 19 g
- SMACZNEGO
Komentarze
Prześlij komentarz