Keto kurczak cordon blue

 

Kurczak, szynka, ser pleśniowy i boczek to idealne połączenie. Sucha i chuda pierś staje się posiłkiem wilgotnym i tłustym. Dodatek to fasolka szparagowa z masłem dzięki czemu doładujemy węglowodany i odpowiednią ilość tłuszczu

SKŁADNIKI na porcję

200 g piersi z kurczaka

60 g sera pleśniowego 

50 g szynki szwarcwaldzkiej 

36 g boczku wędzonego

 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Zacznij od przycięcia mięsa z piersi. Rozdzielam 2 połówki.
Ostrożnie przekrój każdą część piersi wzdłuż na pół
Połóż kawałek szynki na piersi kurczaka i włóż ser na środek.
Weź kawałek boczku i zawiń kurczaka.
Umieść owiniętego kurczaka na patelni żaroodpornej, która została posmarowana masłem, olejem kokosowym lub tłuszczem z bekonu.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Na patelni podsmaż piersi do zrumienienia boczku
Zdejmij patelnię z kuchenki i włóż do piekarnika. Piecz przez 45 minut lub aż kurczak będzie gotowy. Odstaw na 10 minut


MAKRO 

KCAL 708

BIAŁKO 74,6 g

TŁUSZCZ 42,9 g

WĘGLOWODANY 2,16 g



Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami