Keto kurczak cordon blue
Kurczak, szynka, ser pleśniowy i boczek to idealne połączenie. Sucha i chuda pierś staje się posiłkiem wilgotnym i tłustym. Dodatek to fasolka szparagowa z masłem dzięki czemu doładujemy węglowodany i odpowiednią ilość tłuszczu
SKŁADNIKI na porcję
200 g piersi z kurczaka
60 g sera pleśniowego
50 g szynki szwarcwaldzkiej
36 g boczku wędzonego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Zacznij od przycięcia mięsa z piersi. Rozdzielam 2 połówki.
Ostrożnie przekrój każdą część piersi wzdłuż na pół
Połóż kawałek szynki na piersi kurczaka i włóż ser na środek.
Weź kawałek boczku i zawiń kurczaka.
Umieść owiniętego kurczaka na patelni żaroodpornej, która została posmarowana masłem, olejem kokosowym lub tłuszczem z bekonu.
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Na patelni podsmaż piersi do zrumienienia boczku
Zdejmij patelnię z kuchenki i włóż do piekarnika. Piecz przez 45 minut lub aż kurczak będzie gotowy. Odstaw na 10 minut
MAKRO
KCAL 708
BIAŁKO 74,6 g
TŁUSZCZ 42,9 g
WĘGLOWODANY 2,16 g
Komentarze
Prześlij komentarz