Keto muffiny dyniowe
Keto muffiny jedno z fajniejszych dań. Robisz raz i możesz jeść jeść nawet 2 tygodnie przechowując w lodówce. Jednak nigdy tyle ich nie trzymałem najdłużej 3 dni. Są one zarazem śniadaniem, podwieczorkiem, idealne w podróż i na długie spacery. Do tego wszystkiego są przepyszne, więc mają same zalety.
SKŁADNIKI
100 g mąki kokosowej
100 g puree z dyni
50 g orzechów włoskich
50 g gorzkiej czekolady 90 %
2 jajka
50 g oleju kokosowego
ekstrakt waniliowy
cynamon
pół łyżeczki sody oczyszczonej
pół łyżeczki octu jabłkowego
zmielone goździki
gałka muszkatałowa
imbir mielony
opcjonalnie erytrytol
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzej piekarnik do 200 stopni
W misce wymieszaj mąkę kokosową, erytrytol, sodę oczyszczoną i przyprawy. Dobrze wymieszaj.
W osobnej misce wymieszaj puree z dyni, duże jajka, olej kokosowy, wanilię i ocet jabłkowy. Dobrze wymieszaj.
Wymieszaj mokre składniki z suchymi, zaczynając od wlania tylko 1/2 mokrej do suchej masy. Kontynuuj mieszanie, aż wszystko się połączy.
Posiekaj czekoladę razem z orzechami dodaj do ciasta
Podziel ciasto na 8 wkładów do muffinek.
Piecz przez 25 minut.
MAKRO na jedną sztukę
KCAL 284
BIAŁKO 8,51 g
TŁUSZCZ 22,3 g
WĘGLOWODANY 7,86 g
Komentarze
Prześlij komentarz