Keto muffiny dyniowe

 

Keto muffiny jedno z fajniejszych dań. Robisz raz i możesz jeść jeść nawet 2 tygodnie przechowując w lodówce. Jednak nigdy tyle ich nie trzymałem najdłużej 3 dni. Są one zarazem śniadaniem, podwieczorkiem, idealne w podróż i na długie spacery. Do tego wszystkiego są przepyszne, więc mają same zalety. 

SKŁADNIKI

100 g mąki kokosowej 

100 g puree z dyni

50 g orzechów włoskich 

50 g gorzkiej czekolady 90 %

2 jajka

50 g oleju kokosowego

ekstrakt waniliowy

cynamon 

pół łyżeczki  sody oczyszczonej 

pół łyżeczki octu jabłkowego 

zmielone goździki 

gałka muszkatałowa

imbir mielony 

opcjonalnie erytrytol 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni
W misce wymieszaj mąkę kokosową, erytrytol, sodę oczyszczoną i przyprawy. Dobrze wymieszaj.
W osobnej misce wymieszaj puree z dyni, duże jajka, olej kokosowy, wanilię i ocet jabłkowy. Dobrze wymieszaj.
Wymieszaj mokre składniki z suchymi, zaczynając od wlania tylko 1/2 mokrej do suchej masy. Kontynuuj mieszanie, aż wszystko się połączy.
Posiekaj czekoladę razem z orzechami dodaj do ciasta
Podziel ciasto na 8 wkładów do muffinek.
Piecz przez 25  minut.


MAKRO na jedną sztukę 

KCAL 284

BIAŁKO 8,51 g

TŁUSZCZ 22,3 g

WĘGLOWODANY 7,86 g

   

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami