keto mielone po Meksykańsku
Nazwa potrawy już mówi że będzie ostro !!! i tak jest kocham to palenie w gardle :) W tej potrawie mamy dużo mięsa mielonego, może być to wołowina lub wieprzowina a także mieszanka tych dwóch rodzajów. do tego jest sporo warzyw, bo je też jadamy w keto :) No i oczywiście jest bardzo ostro i tłusto. Wszystko co najlepsze w jednym daniu.
SKŁADNIKI
250 g mięso mielone
100 g brokuła
80 g pomidorów z puszki
papryczka chilli
25 g cebuli
40 g selera naciowego
10 g masła
kminek
chilli
czosnek mielony
papryka wędzona
zioła prowansalskie
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Posiekaj seler i cebulę zgodnie ze swoimi preferencjami.
Na patelni na dużym ogniu zrumień mielone w 1 łyżce. masła. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku.
Zacznij gotować brokuły.
Gdy mielone zacznie skwierczeć, dodaj połowę cebuli.
Kontynuuj gotowanie.
Do osobnego naczynia włóż seler, resztę cebuli, papryczkę chili i pomidory. Dodaj wszystkie przyprawy
Twoje mielone powinna być w tym momencie gotowe Brokuły też są gotowe.
Odcedź brokuły i wymieszaj z mięsem i z sosem, dodaj szklankę bulionu wołowego.
Gotuj około godziny
MAKRO
KCAL782
BIAŁKO 54.4 g
TŁUSZCZ 53,7 g
WĘGLOWODANY 29,1 g
Komentarze
Prześlij komentarz