Keto mój cały dzień jedzenia
Mam dużo pytań jeżeli chodzi o mój jadłospis. Dlatego postanowiłem pokazać Wam jak wygląda mój cały dzień jedzenia. Jest to dzień lenia w którym regeneruję się, jednak nie zmieniam w nim makro jest takie jak ustaliłem wcześniej.
2460 KCAL
141 g BIAŁKA
189 g TŁUSZCZU
50 g WĘGLOWODANÓW
Jadam dwa lub jeden posiłek, wszystko zależy od organizmu czego w danym momencie potrzebuje. Pierwszy posiłek jest najbardziej kaloryczny i ma najwięcej tłuszczu który daje mi energię na cały dzień.
Drugie danie jest wysokobiałkowe z dodatkiem węglowodanów dzięki temu moje mięśnie dużo szybciej się regenerują. Co też ważne jeżeli ostatni posiłek będzie właśnie taki to ułatwi nam zaśnięcie i da lepszy dłuższy sen a mi jest to bardzo potrzebne.
Po tych posiłkach wypijam dwie kawy najczęściej kuloodporne na dobicie tłuszczy. Robię je różnego rodzaju wszystko zależy jakie makro było danego posiłku i czy robię trening czy nie. Często jest ona z żółtkami, masłem, olejem mct jeżeli przed treningiem i śmietaną. Robię też z dynią i mlekiem kokosowym. Nieraz dodatkiem jest miód.
Pierwszy posiłek zjadłem ok 11 rano wcześnie jak na mnie z reguły jadam koło 14 jednak nie ma to żadnego znaczenia, po prostu czuje głód to jem.
Był to omlet z kiełbasa i boczkiem
SKŁADNIKI
4 jajka
50 g sera gouda
100 g kiełbasy podwawelskiej
30 g boczku rolowanego
10 g smalcu
10 g oleju kokosowego
100 g pomidora
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jajka doprawiamy i mieszamy.
Kiełbasę podsmażamy na smalcu.
Na patelnie dodajemy olej i wlewamy jajka, przykrywamy i dusimy prawie do ścięcia.
Jak już będą ścięte to posypujemy je startym serem i na jednej stronie układamy boczek, kiełbasę i pomidora.
MAKRO
KCAL 1022
BIAŁKO 68,5 g
TŁUSZCZ 78,6 g
WĘGLOWODANY 6,89 g
Do tego była kawa z 10 g masła, 10 g oleju kokosowego, mleko kozie 20 g i miód 12 g
I na dobre rozpoczęcie dnia zjadłem kawałek tortu lodowego przepis będzie dzisiaj na you tube
Całość to dość syty posiłek a makro wyglądało tak
KCAL 1514
BIAŁKO 77,6 g
TŁUSZCZ 122 g
WĘGLOWODANY 24 g
Więc jak widać posiłek idealny na rozpoczęcie dnia
Drugi posiłek i ostatni zjadłem około godziny 17 tutaj są dwie rzeczy ważne żeby był on co najmniej 3 h przed snem i najlepiej jeszcze w ciągu dnia, czyli przed zachodem słońca.
U mnie były to pulpety z sosem pomidorowo-cynamonowym. Palce lizać. Kocham kombinować w kuchni z różnymi smakami, ostatnio były z miętą.
SKŁADNIKI
1 kg łopatki wieprzowej
2 puszki pomidorów
jedna cebula
400 g kalafiora
3 ząbki czosnku
200 g sera goudy
2 łyżeczki cynamonu
sól
pieprz
40 g smalcu
250 g bulionu najlepiej mojego https://ketoaktywny.blogspot.com/2019/09/keto-roso.html
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso mielimy. Wyciskamy do niego 2 ząbki czosnku, dodajemy drobno posiekana cebulę i starty ser.
Mocno przyprawiamy solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy.
Formujemy kotlety i smażymy na smalcu po 4 minuty z każdej strony.
Zdejmujemy z patelni.
Dajemy na nią pomidory, pokrojoną cebule i wyciśnięty czosnek.
Doprawiamy solą, pieprzem i cynamonem.
Dolewamy bulion i gotujemy 30 minut.
Po tym czasie wkładamy kotlety i razem dusimy 10 minut.
Kalafiora ścieramy na ryż i gotujemy, podajemy do mięsa.
MAKRO
KCAL 584
BIAŁKO 57,9 g
TŁUSZCZ 32,7 g
WĘGLOWODANY 14,2 g
Do tego wypiłem kawę 15g oleju kokosowego, 10 g masła, 20 g śmietany 30 % i łyżeczka miodu
MAKRO całego dnia wyszło tak
KCAL 2401
BIAŁKO 136 g
TŁUSZCZ 184 g
WĘGLOWODANY 48,6 g
Na pewno nie jest to makro dla osoby która jest na keto adaptacji i która zaczyna przygodę z ketozą i chce np się odchudzić w takim przypadku na początku trzeba zejść z węglowodanów i białka a dać więcej tłuszczy. Później powoli możemy zwiększać te ilości ale jednak na początku przygody powinniśmy trzymać makro 15 % białka, 80 % tłuszcze, 5% węglowodany.
Osoby dużo trenujące mogą jechać na takim makro jak Ja. Muszą być to treningi 6 razy w tygodniu po około 90 minut dziennie. Inaczej nie widzę sensu w zwiększaniu ilości węglowodanów i takich ilości białka.
Jak masz jakieś pytania to napisz w komentarzu pod postem a Ja jak najszybciej postaram się na nie odpowiedzieć.
#keto #dieta #ketoza #odchudzanie #ketojadłospis #ketogotowanie
2460 KCAL
141 g BIAŁKA
189 g TŁUSZCZU
50 g WĘGLOWODANÓW
Jadam dwa lub jeden posiłek, wszystko zależy od organizmu czego w danym momencie potrzebuje. Pierwszy posiłek jest najbardziej kaloryczny i ma najwięcej tłuszczu który daje mi energię na cały dzień.
Drugie danie jest wysokobiałkowe z dodatkiem węglowodanów dzięki temu moje mięśnie dużo szybciej się regenerują. Co też ważne jeżeli ostatni posiłek będzie właśnie taki to ułatwi nam zaśnięcie i da lepszy dłuższy sen a mi jest to bardzo potrzebne.
Po tych posiłkach wypijam dwie kawy najczęściej kuloodporne na dobicie tłuszczy. Robię je różnego rodzaju wszystko zależy jakie makro było danego posiłku i czy robię trening czy nie. Często jest ona z żółtkami, masłem, olejem mct jeżeli przed treningiem i śmietaną. Robię też z dynią i mlekiem kokosowym. Nieraz dodatkiem jest miód.
Pierwszy posiłek zjadłem ok 11 rano wcześnie jak na mnie z reguły jadam koło 14 jednak nie ma to żadnego znaczenia, po prostu czuje głód to jem.
Był to omlet z kiełbasa i boczkiem
SKŁADNIKI
4 jajka
50 g sera gouda
100 g kiełbasy podwawelskiej
30 g boczku rolowanego
10 g smalcu
10 g oleju kokosowego
100 g pomidora
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Jajka doprawiamy i mieszamy.
Kiełbasę podsmażamy na smalcu.
Na patelnie dodajemy olej i wlewamy jajka, przykrywamy i dusimy prawie do ścięcia.
Jak już będą ścięte to posypujemy je startym serem i na jednej stronie układamy boczek, kiełbasę i pomidora.
MAKRO
KCAL 1022
BIAŁKO 68,5 g
TŁUSZCZ 78,6 g
WĘGLOWODANY 6,89 g
Do tego była kawa z 10 g masła, 10 g oleju kokosowego, mleko kozie 20 g i miód 12 g
I na dobre rozpoczęcie dnia zjadłem kawałek tortu lodowego przepis będzie dzisiaj na you tube
Całość to dość syty posiłek a makro wyglądało tak
KCAL 1514
BIAŁKO 77,6 g
TŁUSZCZ 122 g
WĘGLOWODANY 24 g
Więc jak widać posiłek idealny na rozpoczęcie dnia
Drugi posiłek i ostatni zjadłem około godziny 17 tutaj są dwie rzeczy ważne żeby był on co najmniej 3 h przed snem i najlepiej jeszcze w ciągu dnia, czyli przed zachodem słońca.
U mnie były to pulpety z sosem pomidorowo-cynamonowym. Palce lizać. Kocham kombinować w kuchni z różnymi smakami, ostatnio były z miętą.
SKŁADNIKI
1 kg łopatki wieprzowej
2 puszki pomidorów
jedna cebula
400 g kalafiora
3 ząbki czosnku
200 g sera goudy
2 łyżeczki cynamonu
sól
pieprz
40 g smalcu
250 g bulionu najlepiej mojego https://ketoaktywny.blogspot.com/2019/09/keto-roso.html
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso mielimy. Wyciskamy do niego 2 ząbki czosnku, dodajemy drobno posiekana cebulę i starty ser.
Mocno przyprawiamy solą i pieprzem.
Dokładnie mieszamy.
Formujemy kotlety i smażymy na smalcu po 4 minuty z każdej strony.
Zdejmujemy z patelni.
Dajemy na nią pomidory, pokrojoną cebule i wyciśnięty czosnek.
Doprawiamy solą, pieprzem i cynamonem.
Dolewamy bulion i gotujemy 30 minut.
Po tym czasie wkładamy kotlety i razem dusimy 10 minut.
Kalafiora ścieramy na ryż i gotujemy, podajemy do mięsa.
MAKRO
KCAL 584
BIAŁKO 57,9 g
TŁUSZCZ 32,7 g
WĘGLOWODANY 14,2 g
Do tego wypiłem kawę 15g oleju kokosowego, 10 g masła, 20 g śmietany 30 % i łyżeczka miodu
MAKRO całego dnia wyszło tak
KCAL 2401
BIAŁKO 136 g
TŁUSZCZ 184 g
WĘGLOWODANY 48,6 g
Na pewno nie jest to makro dla osoby która jest na keto adaptacji i która zaczyna przygodę z ketozą i chce np się odchudzić w takim przypadku na początku trzeba zejść z węglowodanów i białka a dać więcej tłuszczy. Później powoli możemy zwiększać te ilości ale jednak na początku przygody powinniśmy trzymać makro 15 % białka, 80 % tłuszcze, 5% węglowodany.
Osoby dużo trenujące mogą jechać na takim makro jak Ja. Muszą być to treningi 6 razy w tygodniu po około 90 minut dziennie. Inaczej nie widzę sensu w zwiększaniu ilości węglowodanów i takich ilości białka.
Jak masz jakieś pytania to napisz w komentarzu pod postem a Ja jak najszybciej postaram się na nie odpowiedzieć.
#keto #dieta #ketoza #odchudzanie #ketojadłospis #ketogotowanie
Komentarze
Prześlij komentarz