Tort owocowy
SKŁADNIKI podzieliłem na 10 porcji
12 jajek
120 g wiórków kokosowych
120 g oleju kokosowego rozpuszczonego
80 g jagód
500 g mascarpone
400 g śmietanki 30 %
70 g malin
70 g Jeżyn
150 truskawek
4 łyżeczki proszku do pieczenia
KCAL 620 BIAŁKO 13,2 g TŁUSZCZ 59,3 g WĘGLOWODANY 8,6 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
6 białek ubić na sztywną pianę i dodać do 6 żółtek. Dodać połowę zmielonych wiórków kokosowych, zmiksowane jagody, 60 g oleju i 2 łyżeczki proszku. To jeden biszkopt. Drugi robimy tak samo tylko bez owoców. Jeżeli wyjdzie gruby można go przekroić na pół i będą trzy warstwy.
Wylać do tortownicy. Piec w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C przez 20 minut
Śmietanę ubijamy i mieszamy z mascarpone oraz połową drobno pokrojonych owoców
kładziemy pierwszy biszkopt i smarujemy masą kładziemy drugi i już całość smarujemy kremem. obkładamy resztą owoców
Komentarze
Prześlij komentarz