babka kalafiorowa
SKŁADNIKI
700 g kalafior
70 g smietana 30 %
20 g wiórki kokosowe
70 g siemie lniane
200 g boczek wędzony
10 g smalec
200 g cebula
150 g ser cheddar
KCAL 2448 BIAŁKO 94,7 g TŁUSZCZ 199 g WĘGLOWODANY 61,8
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kalafior blendujemy. Mieszamy z podgrzana smietaną Dodajemy mąkę zrobioną z wiórków, sól i pieprz oraz starty ser
Boczek przesmażamy na oleju na rozgrzanej patelni. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy roztartym w dłoniach majerankiem. Smażymy na wolnym ogniu, aż cebula się zeszkli
Dodajemy do kalafiora
Naczynie żaroodporne smarujemy smalcem. Masę kalafiorową mieszamy, przekładamy do naczynia i rozprowadzamy na całej powierzchni. Babkę pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni
#ketoza #dietaketogeniczna #ketoprzepisy #odchudzanie #zdroweodchudzanie
700 g kalafior
70 g smietana 30 %
20 g wiórki kokosowe
70 g siemie lniane
200 g boczek wędzony
10 g smalec
200 g cebula
150 g ser cheddar
KCAL 2448 BIAŁKO 94,7 g TŁUSZCZ 199 g WĘGLOWODANY 61,8
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Kalafior blendujemy. Mieszamy z podgrzana smietaną Dodajemy mąkę zrobioną z wiórków, sól i pieprz oraz starty ser
Boczek przesmażamy na oleju na rozgrzanej patelni. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy roztartym w dłoniach majerankiem. Smażymy na wolnym ogniu, aż cebula się zeszkli
Dodajemy do kalafiora
Naczynie żaroodporne smarujemy smalcem. Masę kalafiorową mieszamy, przekładamy do naczynia i rozprowadzamy na całej powierzchni. Babkę pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni
#ketoza #dietaketogeniczna #ketoprzepisy #odchudzanie #zdroweodchudzanie
Komentarze
Prześlij komentarz