babka kalafiorowa

SKŁADNIKI

700 g kalafior
70 g smietana 30 %
20 g wiórki kokosowe
70 g siemie lniane
200 g boczek wędzony
10 g smalec
200 g cebula
150 g ser cheddar

KCAL  2448  BIAŁKO  94,7 g  TŁUSZCZ 199 g   WĘGLOWODANY  61,8

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Kalafior blendujemy. Mieszamy z podgrzana smietaną Dodajemy mąkę zrobioną z wiórków, sól i pieprz oraz starty ser
Boczek przesmażamy na oleju na rozgrzanej patelni. Dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę. Przyprawiamy roztartym w dłoniach majerankiem. Smażymy na wolnym ogniu, aż cebula się zeszkli
Dodajemy do kalafiora
Naczynie żaroodporne smarujemy smalcem. Masę kalafiorową mieszamy, przekładamy do naczynia i rozprowadzamy na całej powierzchni. Babkę pieczemy ok. 30 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 200 stopni

#ketoza #dietaketogeniczna #ketoprzepisy #odchudzanie #zdroweodchudzanie 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami