Krewetki z chorizo
SKŁADNIKI
35 g kiełbasy chorizo
100 g krewetek
60 g groszku
80 g pomidora
50 g białego wina wytrawnego
80 g mascarpone
10 g masła klarowango
ząbek czosnku
60 g cebuli
15 g orzechów macadamia
natka pietruszki
sól
pieprz
KCAL 890 BIAŁKO 38,3 g TŁUSZCZ 68 g WĘGLOWODANY 22,53 g
SPOSOB PRZYGOTOWANIA
Cebulę drobno siekamy w kostkę. Czosnek kroimy w plastry. Na patelnię rozgrzanej patelni rozpuszczamy masło. Dodajemy chorizo pokrojone w cienkie plastry. Smażymy, aż puści sok i odparuje. Dodajemy czosnek z cebulą i smażymy. Dodajemy krewetki, groszek mrożony i pomidorki przekrojone na pół. Podlewamy winem i czekamy, aż odparuje. Doprawiamy solą i pieprzem. Całość mieszamy. Dodajemy serek mascarpone. Pietruszkę siekamy i dodajemy na końcu do sosu.
Komentarze
Prześlij komentarz