Ciasto czekoladowe z borówkami


SKŁADNIKI

200 g gorzkiej czekolady 85 %
100 g masła
100 g śmietany 30 %
4 jajka
125 g borówek

KCAL 2596  BIAŁKO   59,1 g  TŁUSZCZ  227 g  WĘGLOWODANY  60,9 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

czekoladę rozpuszczamy. Dodajemy masło mieszamy
Oddzielamy żółtka od białek i białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli
Żółtka pojedynczo dodajemy do masy czekoladowej i dobrze mieszamy
Borówki blendujemy i wrzucamy do reszty dobrze mieszając
Teraz zostały tylko białka więc na kilka razy po łyżce dodajemy do masy i mieszamy
Wszystko wlewamy do tortownicy i pieczemy 45 minut w 150 stopniach
Wyjmujemy do wystygnięcia a później na 4 h do lodówki i można jeść
U mnie podany z bitą śmietaną i orzechami

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami