Ciasto czekoladowe z borówkami
SKŁADNIKI
200 g gorzkiej czekolady 85 %
100 g masła
100 g śmietany 30 %
4 jajka
125 g borówek
KCAL 2596 BIAŁKO 59,1 g TŁUSZCZ 227 g WĘGLOWODANY 60,9 g
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
czekoladę rozpuszczamy. Dodajemy masło mieszamy
Oddzielamy żółtka od białek i białka ubijamy na sztywno z szczyptą soli
Żółtka pojedynczo dodajemy do masy czekoladowej i dobrze mieszamy
Borówki blendujemy i wrzucamy do reszty dobrze mieszając
Teraz zostały tylko białka więc na kilka razy po łyżce dodajemy do masy i mieszamy
Wszystko wlewamy do tortownicy i pieczemy 45 minut w 150 stopniach
Wyjmujemy do wystygnięcia a później na 4 h do lodówki i można jeść
U mnie podany z bitą śmietaną i orzechami
Komentarze
Prześlij komentarz