Ciastka orzechowe
Bardzo szybki pomysł i realizacja. Ciastka orzechowe jednak tak naprawdę zrobione z tego co było w domu. Lubię wykorzystywać wszystko co mam i tak powstają moje przepisy. Jestem bardzo przeciwny wyrzucaniu jedzenia i dlatego wykorzystuję każdą resztkę którą mam w domu. Dzięki temu mieszam często różne smaki które mogą wydawać się nie do połączenia a powstaje super smaczny przepis.
SKŁADNIKI na 11 ciastek
Pół szklanki mąki kokosowej
2 łyżki masła orzechowego
Garść orzeszków ziemnych
Garść orzechów włoskich
Jedno duże białko lub dwa małe
Półtorej łyżki roztopionego masła
2 łyżki erytrytolu
30 g gorzkiej czekolady 90 %
Sól
Gruba sól morska do posypania
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzej piekarnik do 200 stopni
Wszystkie składniki oprócz czekolady dodaj do blendera i zmiel.
Łyżką rozłóż na pergaminie około 11 ciastek. Wstaw do piekarnika na 10 minut.
W tym czasie roztop czekoladę. Po wyjęciu ciastek, polej je czekoladą i dla smaku możesz posypać grubą solą morską.
Wszystkie składniki oprócz czekolady dodaj do blendera i zmiel.
Łyżką rozłóż na pergaminie około 11 ciastek. Wstaw do piekarnika na 10 minut.
W tym czasie roztop czekoladę. Po wyjęciu ciastek, polej je czekoladą i dla smaku możesz posypać grubą solą morską.
Film jak były robione jest pod linkiem https://youtu.be/aLIKlgVD_xk
MAKRO na ciastko
KCAL 104
BIAŁKO 4.04 g
TŁUSZCZ 8.04 g
WĘGLOWODANY 2.87 g
#ciastka #ketociastka #ciastkaorzechowe #ketociastkaorzechowe #wypieki #ketowypieki #smakołyki #ketosmakołyki #keto #ketoza #odchudzanie #ketodchudzanie #zdrowejedzenie #jedzfit #fit #lowcarb #dieta #dietaodchudzająca #dietawysokotłuszczowa #dietaniskowęglowodanowa
Komentarze
Prześlij komentarz