Keto lody z malinami i orzechami
Keto lody jako bomba tłuszczowa, tylko 2 g węglowodanów na porcję. Wykorzystuje tutaj połączenie masła i mascarpone. Dlaczego masło zamiast oleju kokosowego, ponieważ jest ono bardziej stabilne w temperaturze pokojowej. Keto dieta kocha tłuszcz i to jest idealny deser dzięki któremu zgubimy zbędne kilogramy. Odchudzanie w ten sposób to coś cudownego a do tego otrzymujemy czystą energię której starczy nam na długie godziny. Jeżeli chcesz jeszcze mniej węglowodanów wystarczy że nie dasz malin i orzechów. Tylko po co, to dodatkowe witaminy, minerały tłuszcze.
SKŁADNIKI na dziesięć porcji
180 g mascarpone
80 g masła temperatura pokojowa
100 g płatków migdałowych
4 łyżki erytrytolu
pół łyżeczki ekstraktu waniliowego
100 g malin
30 g orzechów włoskich
szczypta soli himalajskiej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Płatki migdałowe mielimy.
Masło i mascarpone mieszamy.
Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki lub zamrażarki.
Masło i mascarpone mieszamy.
Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Wstawiamy do lodówki lub zamrażarki.
MAKRO na jedna porcję
KCAL 210
BIAŁKO 3.72 g
TŁUSZCZE 20.6 g
WĘGLOWODANY 2.48 g
Komentarze
Prześlij komentarz