keto deser z kremem o nucie mięty

Uwielbiam czekoladę o smaku mięty i desery z tą nuta. Dlatego zrobiłem ten jest słodko miętowy. Dla wzmocnienia smaku można dodać ekstraktu miętowego na przykład do czekolady. Ja nie miałem w domu więc przepis jest bez ale i tak wyszło pyszne. Idealny deser dla wszystkich z bardzo małą zawartością węglowodanów bo na porcje tylko 4 g. Więc jesz smacznie i tyłek nierośnie :) 
Życzę udanej zabawy przy wykonywaniu tego deseru i SMACZNEGO 
   
SKŁADNIKI na 10 porcji 

150 g mąki migdałowej 
5 łyżek erytrytolu
15 lisków świeżej mięty
250 g mascarpone
25 g śmietany 30%
100 g masła
100 g gorzkiej czekolady 90 %
Łyżka oleju kokosowego 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wyłóż kwadratową blachę do pieczenia pergaminem. W dużej misce wymieszaj mąkę migdałową i 2 łyżki erytrytolu.
Wlej roztopione masło do miski. Mieszaj składniki, aż powstanie ciasto.
Wyłóż ciasto do formy do pieczenia. Piecz  10 minut. Wyjmij z piekarnika i odstaw na bok, aby ostygło.
Mascarpone ubij z pozostałym erytrytolem
Śmietanę wlej do blendera dodaj liście mięty i miksuj do połączenia.
Połącz z mascarpone i wszystko wyłóż na ciasto. Wstaw do zamrażarki do zastygnięcia.
Czekoladę rozpuść z łyżką oleju i wylej na zastygnięte mascarpone. Wstaw do zastygnięcia do lodówki   

MAKRO na jedną porcję

KCAL 333
BIAŁKO 5.79 g
TŁUSZCZ 32.4 g
WĘGLOWODANY 4.06 g







#keto #ketoza #dietaketogeniczna #deser #ketodeser #ketoprzepisy #ciastka #krucheciastka #lowcarb #dietaniskowęglowodanowa #dieta #odchudzanie #ketoporady #motywacja #ketomotywacja #ciasto #ketociasto 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami