Keto krem pieczarkowy
Nadchodzą Święta gdzie króluje zupa grzybowa. Lubię grzyby jednak są wysoko węglowodanowe zawłaszcza suszone. Dlatego szukam zamiennika którym są pieczarki ich zalety to niska ilość węglowodanów, znajduje się w nich błonnik w postaci beta-glukanów które mają zdolność obniżania poziomu złego cholesterolu LDL we krwi i normowania poziomu glukozy. Nie mają też dodatkowego białka w postaci robaków 😁 Dlatego jako zamiennik zupy grzybowej polecam krem pieczarkowy tłuściutki i zdrowy
SKŁADNIKI na 4 porcje
1 litr rosołu z przepisu który jest tutaj
600 g pieczarek
200 g cebuli
100 g śmietany 30%
100 g masła
40 g mąki kokosowej
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na 50 g masła. Dodajemy pokrojone pieczarki. Chwilę podsmażamy.
W drugim garnku roztapiamy masło i dodajemy mąkę mieszamy i przyrumieniamy.
Dolewamy powoli rosół i mieszamy, kilka razy zagotowując. Dodajemy pieczarki z cebulą i gotujemy 5 minut. Wlewamy śmietanę i doprawiamy
W drugim garnku roztapiamy masło i dodajemy mąkę mieszamy i przyrumieniamy.
Dolewamy powoli rosół i mieszamy, kilka razy zagotowując. Dodajemy pieczarki z cebulą i gotujemy 5 minut. Wlewamy śmietanę i doprawiamy
MAKRO na jedną porcję
KCAL 458,25
BIAŁKO 21,35 g
TŁUSZCZ 36,5 g
WĘGLOWODANY 13,1 g
#keto #ketoza #zupa #ketozupa #pieczarki #kremzpieczarek #zupapieczarkowa #lowcarb #dietaniskowęglowodanowa #dietawysokotłuszczowa #dieta #ketokuchnia #ketoświęta #ketoprzepisy #ketoporady #dietaketogeniczna
Komentarze
Prześlij komentarz