Keto zapiekanka meksykańska
Zapiekanka w stylu meksykańskim na ostro z słoniną i wypełniona papryką i mięsem a to wszystko uwieńczone żółtym serem.
Obiad szybki w wykonaniu niewymagający jakiś umiejętności kuchennych i bardzo sycący a ma tylko 10 g węglowodanów na porcję
SKŁADNIKI na cztery porcje
1 kg mielonej wołowiny
3 szt papryki żółtej
100 g słoniny
2 jajka
100 g cebuli
2 ostre papryki
25 g natki pietruszki
200 g sera gouda
40 g oliwy z oliwek
kminek
sól
pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni
Cebulę, 100 g papryki, paprykę ostrą i oliwę dodajemy do blendera i miksujemy.
Mieszamy z mięsem i resztą składników oprócz sera.
Wykładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy startym serem.
Zakryte folia aluminiowa wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40 minut, po tym czasie zdejmujemy folie i zapiekamy 15 minut
Cebulę, 100 g papryki, paprykę ostrą i oliwę dodajemy do blendera i miksujemy.
Mieszamy z mięsem i resztą składników oprócz sera.
Wykładamy do naczynia żaroodpornego i posypujemy startym serem.
Zakryte folia aluminiowa wstawiamy do piekarnika i pieczemy 40 minut, po tym czasie zdejmujemy folie i zapiekamy 15 minut
MAKRO
KCAL 1021
BIAŁKO 67.2 g
TŁUSZCZE 78.4 g
WĘGLOWODANY 10.05 g
#keto #ketoza #dietaketogeniczna #dieta #ketoodchudzanie #odchudzanie #lowcarb #obiad #śniadanie #ketoobiad #ketośniadanie #ketoporady #ketoprzepisy #posiłkiniskowęglowodanowe
Komentarze
Prześlij komentarz