Keto kruche z czekoladą i masłem orzechowym



Dość często moi klienci lub osoby piszące do mnie nie mogą jeść nabiału. Jest to pewien problem ponieważ większość deserów ten nabiał posiada a to jest idealne ciasto dla takich osób. Jest aksamitne z lekką nutą kokosa i orzechów. 
Twoje podniebienie będzie zachwycone tym smakiem 😀 
Jeżeli będzie dobrze schłodzone to na stole może stać kilka godzin, jednak nie wieżę żeby tyle stało bo każdy będzie sięgał po nie aż zostaną tylko okruszki.
W przygotowaniu ciasta używamy kremu kokosowego dlatego musimy wstawić puszki z mlekiem kokosowym do lodówki na kilka godzin. Później zbieramy tylko samom gęstą śmietanę




SKŁADNIKI na 10 porcji

2 puszki śmietany kokosowej 
szklanka masła orzechowego
łyżeczka ekstraktu waniliowego 
6 łyżek erytrytolu
150 g gorzkiej czekolady 90 %
12 łyżek mąki kokosowej 
1 łyżeczka gumy ksantanowej  
pół łyżeczki soli himalajskiej 
4 łyżki masła klarowanego 
4 łyżki wody
Migdały do dekoracji 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Mleko schłodź w lodówce. Zbierz krem i daj do garnka razem z czekoladą, masłem orzechowym, 4 łyżkami erytrytolu roztop i dokładnie wymieszaj.
Nagrzej piekarnik do 200 stopni.
W misce wymieszaj mąkę, gumę, sól i słodzik. Dodaj masło, wodę i ugnieć ciasto
Wyłóż dno formy do tartej i piecz 15 minut
Po upieczeniu wylej krem i wstaw do zamrażarki   

MAKRO na jedną porcję 

KCAL 272
BIAŁKO 7.02 g
TŁUSZCZ 22 g
WĘGLOWODANY 9.08 g 














#keto #ketoza #dietaketogeniczna #ciasto #ketociasto #ciastoczekoladowe #ketociastoczekoladowe #deser #ketodeser #odchudzanie #ketoodchudzanie #dieta #lowcarb #deserlowcarb #dietaniskowęglowodanowa #ketokuchnia #ketoporady #ketoprzepisy




Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami