Keto piersi wilgotne jak nigdy


Lubisz piersi z kurczaka ? Ja tak jest wiele przepisów na ten rodzaj  mięsa. Tylko pamiętaj kupuj z jak najlepszych hodowli bez antybiotyków i gmo, tylko w tedy ono nadaje się do jedzenia. Inaczej to sama chemia. Jeżeli kipisz dobre zdrowe mięso to jest to świetne źródło białka. 
Przepis ten jest mieszanką wielu smaków a pierś jest wilgotna i pyszna nawet przez dwa trzy dni.

SKAŁDNIKI na sześć porcji

1 kg piersi z kurczaka
200 g szpinaku 
500 g pieczarek
250 g rosołu 
200 g śmietany 
350 g sera cheddar
30 g mąki kokosowej 
3 ząbki czosnku
200 g cebuli 
40 g oliwy z oliwek
100 g masła 


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Oliwę rozgrzej na patelni smaż na niej piersi po 5 minut z każdej strony. Zdejmij mięso i dodaj na patelnie pieczarki, smaż do wyparowania wody.
Zdejmij z ognia. Na patelnię wrzuć masło, przeciśnięty czosnek, pokrojoną cebulę, podsmaż. Dodaj mąkę i mieszaj, jak zgęstnieje wlej rosół, śmietanę i starty ser. Wrzuć szpinak i pieczarki a na koniec piersi. Duś około 5 minut i podawaj  

MAKRO na jedną porcję 

KCAL 786
BIAŁKO 59.6 g 
TŁUSZCZ 56 g
WĘGLOWODANY 10.1 g 









#keto #ketoza #kurczak #piersi #piersizkurczaka #ketoobiad #obiad #lowcarb #obiadlowcarb #obiadniskowęlowodanowy #fitobiad #fitgotowanie #dieta #odchudzanie #dietaketogeniczna #dietalowcarb #ketoodchudzanie #dietanisowęglowodanowa #dietawysokotłuszczowa #sport #ketozaasport #ketokuchnia 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami