Keto ciasto kakaowe
FILM na YouTube
SKŁADNIKI
270 g mąka kokosowa
250 g erytrytol
80 g kakao
2 łyżeczki proszku do pieczenia
340 g masła
240 g cukini
6 jajek
200 g śmietany 30%
4 łyżeczki ekstraktu waniliowego
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzewamy piekarnik do 150 stopni termoobieg
Mieszamy przesianą mąkę, 100 g erytrytolu, 30 g kakao i proszek do pieczenia. W drugiej misce mieszamy składniki mokre. 120 g roztopionego masła, przetarta cukinia, jajka i 2 łyżeczki ekstraktu. Mieszamy z suchymi składnikami i ugniatamy ciasto. Przekładamy do dwóch tortownic i pieczemy 40 minut. Wyjmujemy do wystygnięcia, później owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na całą noc.
Teraz robimy krem mieszamy wszystkie pozostałe składniki aż do uzyskania kremu.
Połową kremu smarujemy pierwszy spód i kładziemy na niego drugi i też smarujemy
Mieszamy przesianą mąkę, 100 g erytrytolu, 30 g kakao i proszek do pieczenia. W drugiej misce mieszamy składniki mokre. 120 g roztopionego masła, przetarta cukinia, jajka i 2 łyżeczki ekstraktu. Mieszamy z suchymi składnikami i ugniatamy ciasto. Przekładamy do dwóch tortownic i pieczemy 40 minut. Wyjmujemy do wystygnięcia, później owijamy folią spożywczą i wkładamy do lodówki na całą noc.
Teraz robimy krem mieszamy wszystkie pozostałe składniki aż do uzyskania kremu.
Połową kremu smarujemy pierwszy spód i kładziemy na niego drugi i też smarujemy
MAKRO
KCAL 4724
BIAŁKO 117 g
TŁUSZCZ 414 g
WĘGLOWODANY 69,7 g
Komentarze
Prześlij komentarz