keto mielone z boczkiem
SKŁADNIKI na 6 porcji
500 g mielonej wołowiny
500 g mielonej wieprzowiny
250 g wędzonego boczku
cebula
2 jajka
2 jajka
3 ząbki czosnku
kminek
sól
pieprz
papryczka chilli
100 g masła klarowanego
SPOSÓB PRZYGOTOWNIA
Boczek i cebulę siekamy i podsmażamy na 50 g masła, dodajemy do mięsa.
Czosnek przeciskamy przez praskę, paprykę siekamy, kminek rozcieramy. Wszystko dodajemy do mięsa i doprawiamy solą i pieprzem.
Wbijamy jajka
Dokładnie mieszamy i formujemy kotlety. Smażymy na reszcie masła z każdej strony po 4 minuty.
Czosnek przeciskamy przez praskę, paprykę siekamy, kminek rozcieramy. Wszystko dodajemy do mięsa i doprawiamy solą i pieprzem.
Wbijamy jajka
Dokładnie mieszamy i formujemy kotlety. Smażymy na reszcie masła z każdej strony po 4 minuty.
MAKRO
KCAL 3775
BIAŁKO 226 g
TŁUSZCZ 305 g
WĘGLOWODANY 25,6 g
Komentarze
Prześlij komentarz