Keto karkówka pieczona w dyni
SKŁADNIKI
Dynia
1 kg karkówki wieprzowej
Jedna cebula
100 g smalcu
120 g pomidorów w puszce
Jedna żółta papryka
3 ząbki czosnku
Majeranek
Sól
Pieprz
Wędzona papryka
Chilli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso kroimy w kostkę doprawiamy i dobrze mieszamy. Najlepiej wstawić do lodówki na całą noc.
Na patelni rozgrzewamy smalec i smażymy mięso do zrumienienia dodajemy pokrojona cebulę, paprykę, i czosnek. Dusimy 15 minut
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni
Z dyni odkrawamy górę i wyjmujemy pestki i miąższ. Środek napełniamy mięsem przykrywamy odkrojoną czapką.
Wstawiamy do piekarnika na 60 minut
Na patelni rozgrzewamy smalec i smażymy mięso do zrumienienia dodajemy pokrojona cebulę, paprykę, i czosnek. Dusimy 15 minut
Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni
Z dyni odkrawamy górę i wyjmujemy pestki i miąższ. Środek napełniamy mięsem przykrywamy odkrojoną czapką.
Wstawiamy do piekarnika na 60 minut
MAKRO
KCAL 3274
BIAŁKO 194 g
TŁUSZCZ 229 g
WĘGLOWODANY 61,5 g
Komentarze
Prześlij komentarz