keto spaghetti bolognese
SKŁADNIKI na 6 porcji
1 kg mielonej wołowiny
50 g smalcu
150 g oliwy z oliwek
1 cebula
9 ząbków czosnku
800 g cukinii
2 puszki pomidorów
300 g śmietany 30 %
200 g szpinaku
2 marchewki
1 seler
200 g sera cheddar
bazylia
oregano
sól
pieprz
chilli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mięso smażymy na smalcu około 15 minut. Dodajemy 3 przeciśnięte ząbki czosnku. Doprawiamy, Marchew i selera kroimy w kostkę, wrzucamy do blendera i miksujemy na drobne kawałki. Dodajemy do mięsa razem z 50 g oliwy, smażymy 10 minut. Zdejmujemy z patelni.
50 g oliwy rozgrzewamy na patelni i podsmażamy pokrojoną cebulę i pokrojone 3 ząbki czosnku. Po 2 minutach dodajemy mięso wlewamy śmietanę i pomidory, gotujemy 10 minut.
Cukinię kroimy na paski obieraczką. Na patelni rozgrzewamy 50 g oliwy i dodajemy cukinię, szpinak i 3 posiekane ząbki czosnku. Dusimy 2 minuty. Podajemy z mięsem i startym serem.
50 g oliwy rozgrzewamy na patelni i podsmażamy pokrojoną cebulę i pokrojone 3 ząbki czosnku. Po 2 minutach dodajemy mięso wlewamy śmietanę i pomidory, gotujemy 10 minut.
Cukinię kroimy na paski obieraczką. Na patelni rozgrzewamy 50 g oliwy i dodajemy cukinię, szpinak i 3 posiekane ząbki czosnku. Dusimy 2 minuty. Podajemy z mięsem i startym serem.
MAKRO na jedną porcję
KCAL 967
BIAŁKO 46,4 g
TŁUSZCZ 79,8 g
WĘGLOWODANY 17,7 g
#keto #ketodieta #dietaketogeniczna #ketoza #ketokuchnia #ketoprzepisy #ketoobiad #obiad #lowcarb #obiadlowcarb
Komentarze
Prześlij komentarz