Burgery z indykiem


Bułka

SKŁADNIKI na 6 szt

1 i 1/2 szklanki mąki migdałowej
5 łyżek babka jajowata
2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka soli
łyżka octu jabłkowego
3 białka
1 i 1/2 szklanki wrzącej wody

PRZYGOTOWANIE

Dobrze mieszamy wszystkie suche składniki. dolewamy wodę i lekko mieszamy. Dodajemy ocet jabłkowy i białka. Mieszamy ciasto nie może być płynne. Formujemy bułki i pieczemy 50 minut w 200 stopniach na termoobiegu

KCAL 970  Białka 44,6 g    Tłuszcz 74,2 g   Węglowodany 25,2 g

FARSZ na trzy porcje

300 g mięsa z indyka
6 plastrów cheddara
6 lisków sałaty
pomidor
ogórek
20 g oliwa z oliwek do smażenia
40 g sosu czosnkowego przepis poniżej

PRZYGOTOWANIE

Kroimy i smażymy indyka. Usmażone mięso kładziemy na plastrze sera i przykrywamy drugim. Wkładamy na chwilę do piekarnika aż roztopi się ser. Bułki smarujemy sosem kładziemy dodatki i mięso z serem

KCAL  939    Białka 73,8 g   Tłuszcz 67,2 g   Węglowodany 11,4 g

 SOS CZOSNKOWY

SKŁADNIKI na 10 porcji
2 żółtka
łyżka musztardy
280 g olej rzepakowy
łyżka musztardy ziarnistej
2 ząbki czosnku
2 łyżki jogurtu greckiego 10%

PRZYGOTOWANIE

Ubijamy żółtka , musztardę i olej aż otrzymamy konsystencję majonezu. Dodajemy czosnek, musztardę i jogurt mieszamy

KCAL  2733   Białka 15,4  Tłuszcz 299   Węglowodany 7,39

Jedna porcja to

KCAL 747,96  Białko 33,57 g  Tłuszcz   64,66   Węglowodany  8,73
 \

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami