Burgery z indykiem
Bułka
SKŁADNIKI na 6 szt
1 i 1/2 szklanki mąki migdałowej
5 łyżek babka jajowata
2 łyżeczki proszku do pieczenia
łyżeczka soli
łyżka octu jabłkowego
3 białka
1 i 1/2 szklanki wrzącej wody
PRZYGOTOWANIE
Dobrze mieszamy wszystkie suche składniki. dolewamy wodę i lekko mieszamy. Dodajemy ocet jabłkowy i białka. Mieszamy ciasto nie może być płynne. Formujemy bułki i pieczemy 50 minut w 200 stopniach na termoobiegu
KCAL 970 Białka 44,6 g Tłuszcz 74,2 g Węglowodany 25,2 g
FARSZ na trzy porcje
300 g mięsa z indyka
6 plastrów cheddara
6 lisków sałaty
pomidor
ogórek
20 g oliwa z oliwek do smażenia
40 g sosu czosnkowego przepis poniżej
PRZYGOTOWANIE
Kroimy i smażymy indyka. Usmażone mięso kładziemy na plastrze sera i przykrywamy drugim. Wkładamy na chwilę do piekarnika aż roztopi się ser. Bułki smarujemy sosem kładziemy dodatki i mięso z serem
KCAL 939 Białka 73,8 g Tłuszcz 67,2 g Węglowodany 11,4 g
SOS CZOSNKOWY
SKŁADNIKI na 10 porcji
2 żółtka
łyżka musztardy
280 g olej rzepakowy
łyżka musztardy ziarnistej
2 ząbki czosnku
2 łyżki jogurtu greckiego 10%
PRZYGOTOWANIE
Ubijamy żółtka , musztardę i olej aż otrzymamy konsystencję majonezu. Dodajemy czosnek, musztardę i jogurt mieszamy
KCAL 2733 Białka 15,4 Tłuszcz 299 Węglowodany 7,39
Jedna porcja to
KCAL 747,96 Białko 33,57 g Tłuszcz 64,66 Węglowodany 8,73
\
Komentarze
Prześlij komentarz