Szpinak z wątróbką


SKŁADNIKI

5 łyżek oliwy z oliwek
250 g boczku wędzonego w cienkich plasterkach
2 ząbki czosnku posiekane
500 g wątróbki kurzej
1 łyżka soku z cytryny
2 łyżeczki musztardy ziarnistej
200 g młodego szpinaku

KCAL 1567  BIAŁKO 70 g   TŁUSZCZ  138 g  WĘGLOWODANY  11,7 g

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

podgrzewamy dwie łyżki oliwy i dodajemy boczek podsmażamy aż będzie chrupki. Wyjmujemy i na tym tłuszczu co został smażymy wątróbkę. Na talerz wykładamy szpinak, wątróbkę i boczek wszystko polewamy wymieszaną resztę oliwy z musztardą i sokiem z cytryny. Podajemy 

tags : wątróbka, keto wątróbka, keto sałatka, keto obiad, keto kolacja, odchudzanie, 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami