Sałatka z krewetek



SKŁADNIKI na 4 porcje

12 szparagów
100 g mieszanki sałat
2 pomidory
pęczek rzodkiewek
2 awokado
2 łyżki oliwy
krewetki

DRESING

90 ml oliwy
sok z 1 cytryny
sól
pieprz


KCAL   2129   BIAŁKO  78,6 g    TŁUSZCZ   186 g   WEGLOWODANY   51.2 g


SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Podsmażamy szparagi na maśle
Układamy warzywa pokrojone w kostkę na talerzu
NA 2 łyżkach oliwy podsmażamy krewetki około 2 - 5 minut zaleznie od wielkości
Resztę oliwy mieszamy z sokiem z cytryny doprawiamy solą i pieprzem
Na warzywach układamy krewetki i polewamy sosem 

Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami