KETO Dzień jedzenia
CZEKOLADA Z MASŁEM ORZECHOWYM
SKŁADNIKI na 4 porcje
200 g gorzkiej czekolady 90 %
125 g masła
50 g wiórków kokosowych
80 g mąki migdałowej
100 g masła orzechowego
70 g malin
sól
opcjonalnie słodzik
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Masło rozpuszczamy z czekoladą.
Szykujemy 4 małe formy, Na dno wysypujemy wiórki.
Do czekolady dodajemy mąkę, sól, i opcjonalnie słodzik
Wylewamy połowę czekolady do foremek.
Dodajemy po łyżce masła orzechowego i po trzy maliny.
zalewamy resztą czekolady i wstawiamy do lodówki
Szykujemy 4 małe formy, Na dno wysypujemy wiórki.
Do czekolady dodajemy mąkę, sól, i opcjonalnie słodzik
Wylewamy połowę czekolady do foremek.
Dodajemy po łyżce masła orzechowego i po trzy maliny.
zalewamy resztą czekolady i wstawiamy do lodówki
Makro na całość
KCAL 3469
BIAŁKO 71,9 g
TŁUSZCZ 317 g
WĘGLOWODANY 76 g
JAJKA Z SEREM
SKŁADNIKI na 3 porcje
10 jajek
150 g masła
150 g sera goudy
150 g śmietany 30 %
sól
pieprz
świeża bazylia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mieszamy jajka, starty ser, śmietanę i bazylię, Doprawiamy
Na patelni rozpuszczamy masło i wlewamy jajka, cały czas mieszamy aż masa zgęstnieje
Na patelni rozpuszczamy masło i wlewamy jajka, cały czas mieszamy aż masa zgęstnieje
Jako dodatki dałem
2 ogórki kiszone
200 g pomidorów
150 g kiełbasy podwawelskiej
20 g smalcu
MAKRO na całość
KCAL 3436
BIAŁKO 149 g
TŁUSZCZE 306 g
WĘGLOWODANY 23,8 g
UDKO Z KURCZAKA Z SELEREM
SKŁADNIKI na 8 porcji
8 udek z kurczaka
3 selery
150 g masła
50 g smalcu
250 g majonezu domowego
sól
pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzej piekarnik do 200 ° C.
Na patelni rozgrzej smalec i podsmaż udka z każdej strony po 5 minut.Kurczaka umieść w naczyniu do pieczenia.
Obierz seler i pokrój w średnią kostkę. Dobrze dopraw
Dodaj do kurczaka
Dodaj masło i dobrze wymieszaj. Przykryj folią aluminiową i tak piecz 50 minut później zdejmij folię i zapiekaj jeszcze 30 minut
Podawaj z dużą ilością majonezu.
MAKRO na całość
KCAL 5672
BIAŁKO 235 g
TŁUSZCZ 502 g
WĘGLOWODANY 34,9
Moje makro na cały dzień wyszło
KCAL 2722
BIAŁKO 96,9 g
TŁUSZCZ 244 g
WĘGLOWODANY 31,3 g
Komentarze
Prześlij komentarz