KETO DZIEŃ JEDZENIA
KETO ZAPIEKANKA CHLEBOWA
SKŁADNIKI na 8 porcji
200 g mąki kokosowej
20 g świeżo zmielone siemię lniane
łyżeczka proszku do pieczenia
pół łyżeczki sody oczyszczonej
sól
2 białka
60 g mleka migdałowego
100 g masła
130 g sera cheddar
170 g dera gouda
100 g salami
100 g kiełbasy podwawelskiej
140 g pomidorów suszonych w oleju
bazylia
oregano
chilli
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Rozgrzej piekarnik do 200 ° C. Dodaj suche składniki (mąka, len, sól, proszek do pieczenia, soda oczyszczona) wymieszaj.
Jajko i mleko migdałowe wymieszaj w małej misce i odłóż na bok.
Masło dodaj do mąki i wymieszaj.
Dodaj starty ser, salami, kiełbasę, suszone pomidory, zioła i mieszankę jajek i mleka migdałowego i połącz w celu uformowania ciasta.
Umieść na wyłożonej tłuszczem blasze do pieczenia. Uformuj placek, wygładzając krawędzie palcami, aby nie było pęknięć. Umieść w lodówce na 30 minut, aby się schłodziło.
Za pomocą ostrego noża pokrój na 8 równych trójkątów.
Piec na środkowej półce piekarnika przez 15 minut, aż będzie złoty.
Jajko i mleko migdałowe wymieszaj w małej misce i odłóż na bok.
Masło dodaj do mąki i wymieszaj.
Dodaj starty ser, salami, kiełbasę, suszone pomidory, zioła i mieszankę jajek i mleka migdałowego i połącz w celu uformowania ciasta.
Umieść na wyłożonej tłuszczem blasze do pieczenia. Uformuj placek, wygładzając krawędzie palcami, aby nie było pęknięć. Umieść w lodówce na 30 minut, aby się schłodziło.
Za pomocą ostrego noża pokrój na 8 równych trójkątów.
Piec na środkowej półce piekarnika przez 15 minut, aż będzie złoty.
MAKRO
KCAL 3556
BIAŁKO 176 g
TŁUSZCZE 266 g
WĘGLOWODANY 89,4
KETO BOMBA TŁUSZCZOWA O SMAKU RUMU
SKŁADNIKI mi wyszło 30 cukierków
250 g mascarpone
60g oleju kokosowego
30 g oleju mct
2 łyżki naturalnego kakao
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
aromat rumowy
opcjonalnie 20g erytrytolu i łyżeczka stewi
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Mieszamy wszystkie składniki.
Wkładamy do pojemniczków na lód i zamrażamy
Wkładamy do pojemniczków na lód i zamrażamy
MAKRO
KCAL 1783
BIAŁKO 14,2
TŁUSZCZE 187 g
WĘGLOWODANY 7,17 g
Wypiłem dwie kawy z masłem, mct i olejem kokosowym razem około 30 g
i podjadałem makadamia 100 g
MAKRO na cały dzień wyszło tak
KCAL 2357
BIAŁKO 56,7 g
TŁUSZCZ 222 g
WĘGLOWODANY 39 g
Komentarze
Prześlij komentarz