KETO DZIEŃ JEDZENIA

KETO ZAPIEKANKA CHLEBOWA

SKŁADNIKI na 8 porcji 

200 g mąki kokosowej
20 g świeżo zmielone siemię lniane 
łyżeczka proszku do pieczenia 
pół łyżeczki sody oczyszczonej
sól
2 białka 
60 g mleka migdałowego 
100 g masła 
130 g sera cheddar 
170 g dera gouda 
100 g salami 
100 g kiełbasy podwawelskiej
140 g pomidorów suszonych w oleju
bazylia
oregano 
chilli 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 

Rozgrzej piekarnik do  200 ° C. Dodaj suche składniki (mąka, len, sól, proszek do pieczenia, soda oczyszczona) wymieszaj.
Jajko i mleko migdałowe wymieszaj w małej misce i odłóż na bok.
Masło dodaj do mąki i wymieszaj.
Dodaj starty ser, salami, kiełbasę, suszone pomidory, zioła i mieszankę jajek i mleka migdałowego i połącz w celu uformowania ciasta.
Umieść na wyłożonej tłuszczem blasze do pieczenia. Uformuj placek, wygładzając krawędzie palcami, aby nie było pęknięć. Umieść w lodówce na 30 minut, aby się schłodziło.
Za pomocą ostrego noża pokrój na 8 równych trójkątów.
Piec na środkowej półce piekarnika przez 15 minut, aż będzie złoty. 

MAKRO 
KCAL 3556
BIAŁKO 176 g 
TŁUSZCZE 266 g 
WĘGLOWODANY 89,4

KETO BOMBA TŁUSZCZOWA O SMAKU RUMU

SKŁADNIKI mi wyszło 30 cukierków 

250 g mascarpone
60g oleju kokosowego 
30 g oleju mct
2 łyżki naturalnego kakao
2 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
aromat rumowy
opcjonalnie 20g erytrytolu i łyżeczka stewi 

SPOSÓB PRZYGOTOWANIA

Mieszamy wszystkie składniki.
Wkładamy do pojemniczków na lód i zamrażamy 

MAKRO 
KCAL 1783
BIAŁKO 14,2
TŁUSZCZE 187 g
WĘGLOWODANY 7,17 g 

Wypiłem dwie kawy z masłem, mct i olejem kokosowym razem około 30 g
i podjadałem makadamia 100 g 

MAKRO na cały dzień wyszło tak 

KCAL 2357
BIAŁKO 56,7 g
TŁUSZCZ 222 g
WĘGLOWODANY 39 g 





Komentarze

Popularne posty z tego bloga

Keto chleb mój ulubiony

Keto CHLEB

Keto pierogi z kapusta i grzybami