Mój cały keto dzień jedzenia
Polędwiczki wieprzowe z sałatką
SKŁADNIKI
na polędwiczki na 6 porcji
1100 g polędwiczek wieprzowych
150 g smalcu
200 g boczku wędzonego
100 g salami
cebula
sól
pieprz
na sałatkę na 3 porcje
400 g fasolki szparagowej
400 g sera feta
250 g pomidorków
90 g oliwy z oliwek
2 łyżki musztardy
sok z połowy cytryny
łyżka miodu opcjonalnie
sól
pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Polędwiczkę wieprzową myjemy i suszymy za pomocą ściereczki. Dzielimy na 4 kawałki. Każdy z kawałków delikatnie nacinamy tak, aby z każdego z nich powstał długi pasek. Tak przygotowane kawałki polędwiczki przykrywamy folią spożywczą i rozbijamy delikatnie tłuczkiem do mięsa. Doprawiamy solą i pieprzem z jednej strony.
Na każdy kawałek nakładamy dwa plasterki boczku i salami. Mięso doprawiamy solą i pieprzem z zewnątrz.Na patelni rozgrzewamy smalec. Polędwiczki smażymy z każdej strony na rumiany kolor. Dodajemy pokrojoną cebulę, przykrywamy i wkładamy do piekarnika na 25 minut
Mieszamy warzywa z serkiem.
Oliwę mieszamy z sokiem z cytryny, musztardą, miodem i doprawiamy solą i pieprzem
Na deser
Keto czekolada z awokado i orzechami
SKŁADNIKI na 10 porcji zjadłem 2 porcje :)
2 awokado hass
200 g gorzkiej czekolady 90 %
50 g masła
50 g oleju kokosowego
50 g orzechów włoskich
150 g masła orzechowego
100 g wiórków kokosowych
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Awokado miażdżymy widelcem.
Rozkładamy na dnie formyCzekoladę roztapiamy z masłem i olejem. Połowę wylewamy na awokado.
Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia
Później smarujemy masłem orzechowym i posypujemy rozkruszonymi orzechami,
zalewamy resztą czekolady i posypujemy wiórkami.
Wstawiamy do lodówki do zastygnięcia
do tego zjadłem 30 g orzechów włoskich i wypiłem kawę z 20 g oleju kokosowego
Ogólnie był to jeden posiłek zjedzony wciągu 1 h
Makro na cały dzień
KCAL 2865
BIAŁKO 96,4 g
TŁUSZCZ 255 g
WĘGLOWODANY 51,1 g
Komentarze
Prześlij komentarz