Blog ten jest poświęcony diecie ketogenicznej. Znajdziesz tutaj przepisy i porady związane z ketozą.Będzie też trochę o sporcie z którym jestem związany całe życie
Mój trening
Pobierz link
Facebook
Twitter
Pinterest
E-mail
Inne aplikacje
-
Jak wiesz obrałem sobie za cel wystartowanie w #spartanultra w przyszłym roku.
Więc muszę jakoś się do niego przygotować i jeden z takich moich treningów wygląda tak
Keto chleb kojarzy mi się z słodkością mąki kokosowej lub migdałowej, co specjalnie nie jest moim ulubionym smakiem zwłaszcza z smalcem. Dlatego ciągle kombinuję z różnymi mieszankami mąki i ten przepis uważam za najlepszy jaki do tej pory zrobiłem. Myślę że jest najbliższy smakowi wiejskiego chleba. Z resztą niema co się rozpisywać po prostu zrób i sam sprawdź. Jest bardzo prosty w przygotowaniu więc nawet jak nie masz jakiś zdolności kucharskich to i tak go zrobisz. Polecam jeść z masłem i smalcem najlepiej też własnej roboty. Wtedy twoje kubki smakowe oszaleją i będzie to prawdziwy ketogeniczny posiłek. Cały bochenek to około 700 g i tylko 18 g węglowodanów, więc zjesz smacznie, zdrowo bez obawy że wejdzie w boczki. SKŁADNIKI 40 g mąki z siemienia lnianego lub drobno zmielone siemie 30 g mąki kokosowej 200 g sera cheddar 50 g mascarpone 6 jajek Łyżka gumy ksantanowej Łyżka proszku do pieczenia sól mak SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mieszamy suche sk
Pierogi to danie które lubi prawie każdy, można robić je na wiele sposobów z mięsem, kapustą na słodko z ziemniakami i co tylko człowiek sobie wymyśli może zapakować w pieróg 😁 Wiele osób nie chce przechodzić na dietę lub ją przerywają na Swięta właśnie z powodu pierogów. Więc mam na to rozwiązanie pierogi nisko węglowodanowe z dużą dawką tłuszczu idealne na keto dietę. Jeżeli ktoś nie chce takiej ilości tłuszczu bo np. jest na diecie lowcarb to wystarczy zrezygnować z boczku albo dać go mniej. Jest to też przepis dla osób które są uczulone na gluten albo go unikają a pierogi te są bezglutenowe. Jestem przekonany że osoby jedzące węglowodany i normalnie robione pierogi też będą zachwycone tym przepisem. Więc jest to danie dla wszystkich. SKŁADNIKI 300 g mąki lnianej 3/4 szklanki wrzącej wody sól 1 jajko 10 g oleju kokosowego 20 g suszonych grzybów 500 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 250 g boczku 100 g cebuli liść laurowy z
SKŁADNIKI 100 g masło klarowane 30 g olej kokosowy 7 jajek łyżeczka proszku do pieczenia 200 g mąka migdałowa 10 g zmielone nasiona chia łyżeczka soli himalajskiej Można też zamiast 200 g mąki migdałowej dać 100 g i 100g zmielone siemie lniane. Trochę mniej wyrasta ale jest też mniej intensywny smak co akurat mi odpowiada PRZYGOTOWANIE Rozgrzej piekarnik do 200 c Włóż jajka do miski i ubijaj przez 1-2 minuty. Dodaj olej kokosowy i stopione masło do jaj, kontynuuj bicie. Dodaj pozostałe składniki. Ciasto włóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 45 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz