Blog ten jest poświęcony diecie ketogenicznej. Znajdziesz tutaj przepisy i porady związane z ketozą.Będzie też trochę o sporcie z którym jestem związany całe życie
Mój trening
Pobierz link
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Inne aplikacje
-
Jak wiesz obrałem sobie za cel wystartowanie w #spartanultra w przyszłym roku.
Więc muszę jakoś się do niego przygotować i jeden z takich moich treningów wygląda tak
SKŁADNIKI 30 g masła 90 g orzechów włoskich 60 g mąki kokosowej 240 g mascarpone 60 g powideł jabłkowych bez cukru 125 g jogurtu greckiego tłustego cynamon ekstrakt waniliowy SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Nagrzej piekarnik do 150 stopni W misce wymieszaj masło, pokruszone orzechy, mąkę i łyżeczkę cynamonu opcjonalnie można dodać słodzik wysyp wszystko na blachę i piecz około 15 minut w misce wymieszaj jogurt, mascarpone, wanilię i opcjonalnie stewię. Delikatnie wmieszaj powidła jabłkowe. Podawaj na przemian wyłożone orzechy i mascarpone MAKRO KCAL 2080 BIAŁKO 48,9 g TŁUSZCZ 187 g WĘGLOWODANY 47,3 g
Pierogi to danie które lubi prawie każdy, można robić je na wiele sposobów z mięsem, kapustą na słodko z ziemniakami i co tylko człowiek sobie wymyśli może zapakować w pieróg 😁 Wiele osób nie chce przechodzić na dietę lub ją przerywają na Swięta właśnie z powodu pierogów. Więc mam na to rozwiązanie pierogi nisko węglowodanowe z dużą dawką tłuszczu idealne na keto dietę. Jeżeli ktoś nie chce takiej ilości tłuszczu bo np. jest na diecie lowcarb to wystarczy zrezygnować z boczku albo dać go mniej. Jest to też przepis dla osób które są uczulone na gluten albo go unikają a pierogi te są bezglutenowe. Jestem przekonany że osoby jedzące węglowodany i normalnie robione pierogi też będą zachwycone tym przepisem. Więc jest to danie dla wszystkich. SKŁADNIKI 300 g mąki lnianej 3/4 szklanki wrzącej wody sól 1 jajko 10 g oleju kokosowego 20 g suszonych grzybów 500 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek...
SKŁADNIKI 100 g masło klarowane 30 g olej kokosowy 7 jajek łyżeczka proszku do pieczenia 200 g mąka migdałowa 10 g zmielone nasiona chia łyżeczka soli himalajskiej Można też zamiast 200 g mąki migdałowej dać 100 g i 100g zmielone siemie lniane. Trochę mniej wyrasta ale jest też mniej intensywny smak co akurat mi odpowiada PRZYGOTOWANIE Rozgrzej piekarnik do 200 c Włóż jajka do miski i ubijaj przez 1-2 minuty. Dodaj olej kokosowy i stopione masło do jaj, kontynuuj bicie. Dodaj pozostałe składniki. Ciasto włóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 45 minut.
Komentarze
Prześlij komentarz