Blog ten jest poświęcony diecie ketogenicznej. Znajdziesz tutaj przepisy i porady związane z ketozą.Będzie też trochę o sporcie z którym jestem związany całe życie
Mój trening
Pobierz link
Facebook
X
Pinterest
E-mail
Inne aplikacje
-
Jak wiesz obrałem sobie za cel wystartowanie w #spartanultra w przyszłym roku.
Więc muszę jakoś się do niego przygotować i jeden z takich moich treningów wygląda tak
Keto chleb kojarzy mi się z słodkością mąki kokosowej lub migdałowej, co specjalnie nie jest moim ulubionym smakiem zwłaszcza z smalcem. Dlatego ciągle kombinuję z różnymi mieszankami mąki i ten przepis uważam za najlepszy jaki do tej pory zrobiłem. Myślę że jest najbliższy smakowi wiejskiego chleba. Z resztą niema co się rozpisywać po prostu zrób i sam sprawdź. Jest bardzo prosty w przygotowaniu więc nawet jak nie masz jakiś zdolności kucharskich to i tak go zrobisz. Polecam jeść z masłem i smalcem najlepiej też własnej roboty. Wtedy twoje kubki smakowe oszaleją i będzie to prawdziwy ketogeniczny posiłek. Cały bochenek to około 700 g i tylko 18 g węglowodanów, więc zjesz smacznie, zdrowo bez obawy że wejdzie w boczki. SKŁADNIKI 40 g mąki z siemienia lnianego lub drobno zmielone siemie 30 g mąki kokosowej 200 g sera cheddar 50 g mascarpone 6 jajek Łyżka gumy ksantanowej Łyżka proszku do pieczenia sól mak SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Mieszamy suche sk
SKŁADNIKI 100 g masło klarowane 30 g olej kokosowy 7 jajek łyżeczka proszku do pieczenia 200 g mąka migdałowa 10 g zmielone nasiona chia łyżeczka soli himalajskiej Można też zamiast 200 g mąki migdałowej dać 100 g i 100g zmielone siemie lniane. Trochę mniej wyrasta ale jest też mniej intensywny smak co akurat mi odpowiada PRZYGOTOWANIE Rozgrzej piekarnik do 200 c Włóż jajka do miski i ubijaj przez 1-2 minuty. Dodaj olej kokosowy i stopione masło do jaj, kontynuuj bicie. Dodaj pozostałe składniki. Ciasto włóż do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez 45 minut.
Pierogi to danie które lubi prawie każdy, można robić je na wiele sposobów z mięsem, kapustą na słodko z ziemniakami i co tylko człowiek sobie wymyśli może zapakować w pieróg 😁 Wiele osób nie chce przechodzić na dietę lub ją przerywają na Swięta właśnie z powodu pierogów. Więc mam na to rozwiązanie pierogi nisko węglowodanowe z dużą dawką tłuszczu idealne na keto dietę. Jeżeli ktoś nie chce takiej ilości tłuszczu bo np. jest na diecie lowcarb to wystarczy zrezygnować z boczku albo dać go mniej. Jest to też przepis dla osób które są uczulone na gluten albo go unikają a pierogi te są bezglutenowe. Jestem przekonany że osoby jedzące węglowodany i normalnie robione pierogi też będą zachwycone tym przepisem. Więc jest to danie dla wszystkich. SKŁADNIKI 300 g mąki lnianej 3/4 szklanki wrzącej wody sól 1 jajko 10 g oleju kokosowego 20 g suszonych grzybów 500 g kiszonej kapusty 500 g pieczarek 250 g boczku 100 g cebuli liść laurowy z
Komentarze
Prześlij komentarz