KETO dzień jedzenia
KETO MUS CZEKOLADOWY
SKŁADNIKI na dwie porcje
300 g śmietany 30 %
100 g gorzkiej czekolady 85 %
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Czekoladę rozpuszczamy
Śmietanę chłodzimy i ubijamy
Dodajemy wystudzoną czekoladę i dokładnie mieszamy
Wkładamy do lodówki
Śmietanę chłodzimy i ubijamy
Dodajemy wystudzoną czekoladę i dokładnie mieszamy
Wkładamy do lodówki
MAKRO
KCAL 1460
BIAŁKO 19 g
TŁUSZCZ 139 g
WĘGLOWODANY 27,9 g
KETO WĄTRÓBKA Z BOCZKIEM I PIECZARKAMI
SKŁADNIKI na cztery porcje
1500 g wątróbki drobiowej
400 g cebuli
200 g boczku wędzonego
200 g kiełbasy podwawelskiej
500 g pieczarek
90 g smalcu
3 ząbki czosnku
sól himalajska
pieprz
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Nagrzej piekarnik do 200 stopni
Rozpuść połowę smalcu na patelni i dodaj pokrojony boczek i kiełbasę. Po 10 minutach dodaj pokrojoną cebulą i czosnek smaż 5 minut i dodaj pokrojone pieczarki. Dopraw solą i pieprzem
Po pięciu minutach zdejmij z patelni.
Rozgrzej resztę smalcu i podsmaż wątróbkę tylko tak żeby z wierzch trochę się zarumieniła. Przełóż do naczynia żaroodpornego a na wierzchu połóż mięso z pieczarkami. Przykryj i zapiekaj w piekarniku 30 minut
Rozpuść połowę smalcu na patelni i dodaj pokrojony boczek i kiełbasę. Po 10 minutach dodaj pokrojoną cebulą i czosnek smaż 5 minut i dodaj pokrojone pieczarki. Dopraw solą i pieprzem
Po pięciu minutach zdejmij z patelni.
Rozgrzej resztę smalcu i podsmaż wątróbkę tylko tak żeby z wierzch trochę się zarumieniła. Przełóż do naczynia żaroodpornego a na wierzchu połóż mięso z pieczarkami. Przykryj i zapiekaj w piekarniku 30 minut
MAKRO
KCAL 4047
BIAŁKO 334 g
TŁUSZCZ 264 g
WĘGLOWODANY 62,58 g
KETO BUŁKI Z SERA
SKŁADNIKI na dziewięć bułek
250 g sera koziego
250 g sera gouda
250 g mascarpone
3 jajka
150 g mąki kokosowej
3 ząbki czosnku
2 łyżki natki pietruszki
łyżeczka proszku do pieczenia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Sery ścieramy i mieszamy z mascarpone, Roztapiamy w garnku na małym ogniu. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Formujemy 9 bułek i wkładamy do piekarnika na 15 minut nagrzanego do 200 stopni
MAKRO
KCAL 3769
BIAŁKO 204 g
TŁUSZCZ 290 g
WĘGLOWODANY 56 g
KETO JAJECZNE KANAPKI
SKŁADNIKI
4 jajka
20 g słoniny
100 g kiełbasy podwawelskiej
50 g sera gouda
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
słoninę pokrój i podsmaż na patelni.
Rozbij jajka tak jak na sadzone. Przykryj i duś półtorej minuty.
na dwa jajka połóż pokrojoną kiełbasę i ser, przykryj drugim jajkiem żółtkiem do dołu, Przykryj i duś do rozpuszczenia sera
Rozbij jajka tak jak na sadzone. Przykryj i duś półtorej minuty.
na dwa jajka połóż pokrojoną kiełbasę i ser, przykryj drugim jajkiem żółtkiem do dołu, Przykryj i duś do rozpuszczenia sera
KCAL 878
BIAŁKO 62,1 g
TŁUSZCZ 67 g
WĘGLOWODANY 3,84 g
Dwie kawy kuloodporne z 30 g oleju kokosowego i 30 g oleju mct
MAKRO na cały dzień wyszło
KCAL 2692
BIAŁKO 132 g za dużo powinno być 120 g :)
TŁUSZCZ 225 g
WĘGLOWODANY 24,9 g
Komentarze
Prześlij komentarz